– Handelskrig mot Russland, Angela Merkels største forræderi mot sitt folk

0

– Handelskrig mot Russland, Angela Merkels største forræderi mot sitt folk

Er det noe tysk næringsliv trenger like mye som en mann trenger en bolt gjennom hodet, så er det en handelskrig mot Russland. Tysk næringsliv har mye å tape, og tapene begynner allerede å bli følbare enda de først vil bli store utover vinteren. Derfor er det ikke overraskende at tysk næringsliv begynner å reagere på det noen kaller «Merkels Vasallenpolitik» overfor USA.

Gabor Steingart, ansvarlig utgiver av Tysklands fremste finansavis Handelsblatt, har tatt et forrykende oppgjør med Vestens aggressive politikk overfor Russland og med den krigshissende tyske pressa. Artikkelen har tittelen Vesten er på feil vei.

Nå skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DNW) om de tyske sanksjonene mot Russland: Handels-Krieg gegen Russland: Der große Verrat von Angela Merkel an ihrem Volk. Nettavisa ledes av Mikael Maier, som en periode i 2006 var sjef for Orkla Media i Tyskland.

Politikere som Angela Merkel eller Herman Van Rompuy er ingen utenrikspolitikere, like lite som østerrikeren Werner Faymann eller den på enhver måte inkompetente franskmannen François Hollande. Disse politikerne er i grunnen glade for at de ikke trenger å drive noen selvstendig politikk.

  1. Det blir løyet, blant annet om Malaysia MH17.
  2. Merkel støtter den korrupte og krigshissende regjeringa i Kiev.
  3. Merkel tar tysk økonomi og dermed tyske arbeidstakere som gisler for sin politikk.

Når det gjelder sanksjonene refererer DNW sjefen for Det østerrikske handelskammeret, Christoph Leitl, som advarer mot de langvarige skadevirkningene av sanksjonene, nemlig at den tilliten som var bygd opp nå forsvinner.

DNW viser også til den talen lederen for partiet Die Linke, Gregor Gysi, holdt i Forbundsdagen: «En svært sterk tale: Gregor Gysi demonterer den hjelpeløse tyske utenrikspolitikken.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBritisk LO maner til kamp mot fascismen i Ukraina
Neste artikkelCondoleezza Rice forteller hva konflikten i Ukraina egentlig handler om
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).