Amerikansk krigsveteran får sagt det

11

Den amerikanske krigsveteranen Ken O’Keefe får sagt noen sannhetsord om vestlig hykleri og vestlige forbrytelser. Full versjon av intervjuet her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Så denne fantastiske mannen snakke for et par måneder siden i Glastonbury. Under det årlige glastonbury symposium. verdt å sjekke ut mer, han frasa seg statsborgerskap fra USA, noe som viste seg å være vanskelig. Søkte asyl i Nederland, men de avviste han. Han er blitt beskrevet som en terrorist. På sedvanlig vis for alle som tør å angripe status quo og ta avstand fra hykleriet.

  Han heter ken o’keefe, men det er bare en detalj. Han kaller seg en verdensborger, med solidaritet for alle mennesker, ikke knyttet til nasjonalstater og andre segregerende strukturer.

  • Takk skal du ha. Jeg lurte på det med navnet, men med din rettelse kan jeg også lenke til wikipediaartikkelen om ham.

    • Takk. Et viktig poeng der. Det må skapes alternative narrativer ellers klarer ikke folk å frigjøre seg fra propagandaen. Logikk og dokumentasjon er helt avgjørende. Men uten alternative narrativer vil det ikke fungere bra nok.

     • Helt enig. Og selv om alternative narrativer i første omgang kan bli avvist, så blir de en del av den kollektive bevisstheten, og ved gjentakelser og systematisk repetisjon, logiske slutninger og underbyggelse med god dokumentasjon vil narrativene kunne erstatte de rådende propagandastyrte narrativene. Jeg synes Marx – den tyske ideologi er god på å få frem poenget om at det er ideer som styrer folkemeningen, og disse ideene er ofte ren retorikk, uten tilknytning til materielle forhold. Falsk forklaring rett og slett. Og forklaringer og legitimering av status quo endres etterhvert som massene ikke lenger støtter den tidligere forklaringen. Det er ikke lenger kommunisme som er faglig. Det er kommunisme.Så da må vi passe på å innføre demokrati og sivilisasjon i de deler av verden hvor muslimene holder til. Jeg synes tendensene i dag er veldig like den kalde krigen. Rødt mot blått. Russland mot USA. Fryktpropaganda spres. Og gir nok sstøtte til at krigføringen blir godtatt av mange. Tilsynelatende. For det er vitterlig mange i den vestlige verden som ikke lenger stemmer til valg, noe som viser at det ikke er samme tiltro til myndighetene som tidligere.

 2. Bra snakket:) og klart er nok at USA har nok alt vanskeligere å markedsføre seg som The Land of Liberty:) Og Minsk høres ut som en god ide:) En amerikansk «street» polis som jeg er venn med fortalte meg at det politiske miljøet i USA er svært farlig. Mennesker forsvinner… Vet ikke om det er sant men mange har mye miste idag så…

 3. Interessant å høre. Som å få en tøffere utgave av TomDispatch http://www.tomdispatch.com/ .
  For riktigheten av dette kan Andrew Bacevich Washington Rules anbefales. Den gir en skikkelig bakgrunn for hvordan en relativt liten gruppe i USA kan herje som de gjør, og hvorfor Obama er den syke spøken han har blitt.
  Men det er også lite fruktbart å bare konsentrere seg om et område, da andre styreformer og innflytelser er like korrupte og korrumperende. Og viu må heller ikke glemme at krig er virkelig big business, oppe der med olje, – og like umoralsk og uetisk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.