Euromaidan-aktivister forsvarer drapene i Odessa

4

Euromaidan-aktivister forsvarer drapene i Odessa

2. mai 2014 ble mange titalls mennesker brent i hjel eller myrdet på andre måter i Fagforeningenes hus i Odessa. Vestlige medier har ikke vært særlig interesserte i å finne ut hva som skjedde eller hvem som sto bak. Og det til tross for at det er en av de verste naziforbrytelsene i nyere tid i Europa. (Hvis leserne kan tipse meg på en eneste norsk avis som har tatt avstand fra denne massakren på lederplass, så er jeg takknemlig.)

Noen har forsøkt å tilsløre hvem som sto bak forbrytelsen, og noen har til og med prøvd å gi ofrene sjøl ansvaret. De bør sjekke ut hva en av lederne for Odessa Maidan-forsvarene sier.

Pressesekretær Artem Filippenko erklærer at det som skjedde 2. mai var ikke en tragedie, men en kamp som Euromaidan-tilhengerne hadde vunnet og at «48 drepte og mer enn 200 sårede var en akseptabel pris å betale».

Ukrainske myndigheter har vært svært lite interessert i å stille de skyldige til ansvar. Men noe er blitt gjort. Maidan-tilhengeren Vsevolod Goncharevsky er blitt arrestert, mistenkt for personlig å ha myrdet folk i Fagforeningenes hus. Han var en av lederne av Odessa Maidan og det finnes videoer og øyenvitnebeskrivelser av at han myrdet folk som hadde reddet seg fra flammene ved å hoppe ut av vinduene.

Goncharevsky skal stilles for retten, og folk fra Høyresektoren og medlemmer av regjeringspartiene Svoboda og UDAR har omringet rettsbygningen og truet med å storme den for å få ham fri.

 

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.