Var det en russisk grensekrenkelse eller ei?

0

Var det en russisk grensekrenkelse eller ei?

En rapport fra to journalister fra The Guardian og en uttalelse fra sjokoladepresident Petro Porosjenko 15. august 2014 gikk ut på at en kolonne med russiske militærkjøretøyer skal ha trengt inn i Ukraina og blitt delvis ødelagt. Hvis rapporten er sann, er den svært alvorlig, fordi den ganske enkelt kunne føre til full krig.

NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen var på pletten og sa at NATO også hadde registrert en slik innmarsj. Det som er pussig er at ingen av rapportene følges opp med bevis. Jeg mener, dette er kjempealvorlig. Har Russland foretatt en innmarsj i Ukraina eller ikke? Styrkene skal ha blitt delvis ødelagt av ukrainske styrker. I så fall må det jo finnes bilder, identitetspapirer, fakta. Ikke noe sånt er lagt fram. Russland benekter at deres styrker har gått over grensen, melder Reuters og blir gjengitt i den CIA-finansierte avisa Kyiv Post.

Talsmann for Det hvite hus i Washington, Jim Sciutto, sier i en twittermelding at man ikke kan bekrefte at en russisk kolonne er ødelagt av Kiev. Dette er absurd. USA har verdens beste spionsatelitter i kontinuerlig oppdrag over dette området. De kan se en avisoverskrift om de vil, i hvert fall fra en tabloid, og så er de ikke i stand til å se om en russisk kolonne har gått inn i Ukraina og er blitt delvis ødelagt? Og twitter-meldinger, unnskyld meg, er dette sant så er formatet krisemøte i Sikkerhetsrådet.

Aftenpostens Harald Stanghelle hevet seg noen hakk over sine kolleger da han kalte Rasmussen en bløffmaker fordi han i sin tid hadde erklært som helt sikkert at Saddam hadde masseutryddelsesvåpen. Fogh lot seg ikke affisere, men fortsetter tydeligvis i samme stil om Ukraina. Og Porosjenko har blitt sammenliknet med Roald Dahls sjokoladefabrikant Willy Wonka, men det virker som om han mer har Pinocchio som forbilde.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.