Politistaten USA

6

Politibrutaliteten som er demonstrert i Ferguson, Missouri har sjokkert en hel verden (med unntak av  makteliten). Dette bildet demonstrerer hvor sjukt det militariserte politiet er. Men dette er ingen enkeltepisode. Det er den veien den moderne kapitalismen utvikler seg. Volden retter seg mot de fattige, mot de svarte, mot kvinnene. Og den skal forsvare de 0,01% som tilegner seg det meste av samfunnets rikdommer.

ferguson politi

Les Cops Gone Wildav Paul Craig Roberts.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Jeg hadde igrunnen forventet at slike forslag som bruk av ekspanderende ammunisjon og del-militarisering av politiet skulle komme rimelige fort etter Utøya massakren. Men nå har det altså kommet fra Frp som vi vet.
  Det er en grunn for at militæret og politiet er adskilt. Den ene skal da bekjempe indre eller ytre fiender av staten, mens den andre etter sigende skal tjene og beskytte folket. Når politiet militariseres er der en lei tendens til at det er folket som blir fienden.
  I disse urolige tider må vi regne med at eliten forsøker å bevæpne vokterne. De sier det dreier seg om rikets sikkerhet, men de vigilante vet utmerket godt at det er snakk om de rikes sikkerhet!!
  En del av denne utviklingen som har pågått lenge er også at der hele tiden strømmer ut fra Hollywood og andre steder en holdning og en tilvenning til vold og ondskap som nesten ingen grense har lengre. Jeg bruker å si at det er onde replikker vi får servert i dette makabre skuespill!
  Hva som skjer neste gang det rokeres om på det økonomiske spillebrettet i verden tør jeg nesten ikke tenke på akkurat nå!!
  Og det er vel her politihunden ligger begravet for å si det slik!
  Og for å fortsette i den billedlige verden så blir jo spørsmålet om vi skal tenne fredspipen, grave opp stridsøksen, eller satse på begge deler for vår egen sikkerhets skyld.

  • Det kapitalistiske verdenssystemet er oppe i et langsomt (ikke så veldig langsomt) sammenbrudd, og det vil føre til mer undertrykking, mer vold fra staten og flere kriger.
   I denne fasen mener jeg at det aller viktigste er å drive avsløring og ruste opp folk til å gjennomskue det som skjer. Mediemanipulasjonen er enorm, og det er utrolig lett å bli ført bak lyset. Derfor avsløring, kritikk, teoretisk og ideologisk opprustning. Neste fase vil handle om å bryte så mye av det fysiske båndet til imperiet som mulig, altså organisering utenfor deres kontroll. Så får vi se.

 2. I Ferguson virker det som politiet bevisst har framprovosert opptøyene i kjølvannet av drapet på den svarte ungdommen. Det kan jo ha vært for å få en mulighet til å øve seg på å slå ned opprør og teste ut det nye leketøyet haukene i Pentagon har gitt dem. Jeg trur dette er et mønster vi kan få se mer av; myndighetene arrangerer situasjoner hvor de har et påskudd til å innskrenke folks demokratiske rettigheter. Jfr sommerens terroralarm.

 3. Det savage euro-amerikanske brutale, voldelige blodtørstige aldri mett imperiet er ikke oppe i noe sammenbrudd. Så lenge den savage vestlige hedonistiske, aldri mett, stupide, ignorente og selvopptatte befolkning, det innkluderer deg, meg og alle som skriver på denne siden og de som med frekkhet kaller seg for venstreorienterte/kommunister og sosialister. fortsetter å forbruke som kannibaler og savage oil tørstig mordere.

  Å knuse dette imperiet er meget lett, DET ER Å SLUTTE Å FORBRUKE PUNKTUM. Jeg snakker ikke om at dere skal sulte i hjel, gud forbyr også.

  Imperiet er ikke noe annet enn varer. Når du og alle de andre kjøper IPAD og apple telefoner (noen kjøper en ny en hvert år som kannibalistiske mordere) drar på ferie til italia og andre savage steder, bruker tusener av kroner på vinn og andre savage varer, så i realiteten bidrar dere til kapital akkumulasjon til de savage morderiske rike.

  Den savage marx isteden for å være begeistret og forelsket i kapitalisme, morderen skulle ha oppfordret til boikott av det kapitalister, Å SLUTTE Å FORBRUKE. Det er d eneste måte å knuse dette barbariske, kannibalistiske, blodtørstige imperiet. Alternativet er atomkrig. Det finnes ikke et tredje alternativ. d søplete arbeiderklassen finnes ikke, de r savage forbrukere, selvopptatte aldri mette.

 4. Ja, det vestlige forbrukersamfunnet er sjølsagt basert på kapitalismens behov for evig vekst; dvs profitt for kapitalistene. Derfor lager de produkter som ryker etter et år og som det ikke «lønner» seg å reparere slik at vi må kjøpe nytt. Og reklamebransjen skaper «følte» behov som gjør at vi «bare må» ha søpleprodukter vi overhodet ikke trenger. Godt poeng.

 5. Guvernøren i Missouri har satt inn Nasjonalgarden pga av to skyteepisoder. Men såvidt jeg kan se er det ikke klargjort om skyteepisodene har direkte tilknytning til demonstrasjonene, eller om de er knyttet til kriminalitet som ikke har med demonstrasjonene å gjøre. Så trigger-happy som politiet tydeligvis er, ville det uansett ikke være helt rart om noen i lokalbefolkningen skulle føle behov for å forsvare seg. Opptrappinga fra myndighetenes side blir som å skyte tilbake med hagle hvis noen skyter på deg med ertepistol. Men Nasjonalgarden får nå ihvertfall øvd mannskapene i å slå ned sivil uro med militærmakt, og det er vel det som er meninga.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.