Politistaten USA

0

Politibrutaliteten som er demonstrert i Ferguson, Missouri har sjokkert en hel verden (med unntak av  makteliten). Dette bildet demonstrerer hvor sjukt det militariserte politiet er. Men dette er ingen enkeltepisode. Det er den veien den moderne kapitalismen utvikler seg. Volden retter seg mot de fattige, mot de svarte, mot kvinnene. Og den skal forsvare de 0,01% som tilegner seg det meste av samfunnets rikdommer.

ferguson politi

Les Cops Gone Wildav Paul Craig Roberts.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVar det en russisk grensekrenkelse eller ei?
Neste artikkelFortielsen av Hitler-faktoren i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).