Ukraina: En krig om olje og gass

0

Verdens oljegiganter står klare til å plyndre Ukrainas skiferolje- og skifergassreserver.

Ukraina har reserver som er anslått til 1200 milliarder kubikkmeter gass, tredje størst i Europa. Amerikanske Chevron og europeiske Shell har kontrakter om å utnytte disse forekomstene. I andre europeiske land har det vært folkelige protester mot skifergassutvinning på grunn av de store miljøskadene den fører med seg – som jordskjelv og forurensing av drikkevannet. Kievjuntaen tar ikke slike smålige hensyn. Men problemet for både juntaen og oljegigantene er at de største forekomstene ligger i det russisktalende Øst-Ukraina. Det er derfor en opplagt sammenheng mellom den hensynsløse krigføringa, ikke bare mot væpnede separatister, men også mot sivilbefolkninga som Kievregjeringa fører. Over en halv million mennesker skal ha flyktet fra krigshandlingene, og det virker som om det også er noe av hensikten med Porosjenkos krigføring. Området klargjøres for rovdrift på olje- og gass. Og for å være på den sikre sida har sønnen til USAs visepresident Jo Biden, Hunter Biden, fått en toppjobb i Burisma Holdings som skal drive nettopp gasutvinning i Ukraina. Og der sitter han sammen med Polens tidligere president Aleksander Kwasniewski, som dessuten ofte var gjest på Maidan-plassen.

Les også: Naked Goals of Ukrainian Genocide

Kartet viser hvor skiferolje og -gass finnes i Øst-Ukraina

olje og gass øst ukraina

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.