Flight MH17: USAs etterretningseksperter peker i retning Ukraina

0

Flight MH17: USAs etterretningseksperter peker i retning Ukraina

I motsetning til hva man skulle tro når man hører og ser vestlige politikere, fra John Kerry og Barack Obama til David Cameron og Børge Brende, er det ennå ikke lagt fram endelige bevis for hvem som skjøt ned Malaysia airlines MH17.

Kilder i CIA har allerede sagt at det sannsynligvis ikke var Russland som gjorde det, og når melder den kjente amerikanske journalisten Robert Parry at hans kilder i amerikanske etterretningskretser sier at «det synes som om ukrainske regjeringsstyrker var ansvarlige.»

Parry skriver:

Hvis USAs etterretningsanalytikere har rett – at opprørerne og Russland antakelig ikke er ansvarlige – så er den viktigste mistenkte den ukrainske regjeringa, som både har BUK antiluftskyts og hadde to kampfly i nærheten av MH17 på tidspunktet for nedskytinga.

I likhet med hva jeg skrev i bloggen Hvem skjøt ned Malaysia airlines MH17?, viser Parry til at det er stadig flere som mener at flyet kan ha blitt skutt ned fra fly, og ikke fra bakken.

Parrys kilde i etterretningstjenesten sier at man ikke mistenker toppledelsen i Ukraina, men at man mener at det kan ha vært en ekstremistfraksjon, kanskje til og med en av de mest aggressive oligarkene.

Dette er jo svært interessant tatt i betraktning den ensidige hatkampanjen mot Russland – og at svært mye av den økonomiske krigen mot Russland er basert på en forutinntatt konklusjon om at det var Russland som var ansvarlig for nedskytinga av MH17.

Forrige artikkelsteigan.no vokser raskt
Neste artikkelUkraina: En krig om olje og gass
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).