Flight MH17: USAs etterretningseksperter peker i retning Ukraina

0

Flight MH17: USAs etterretningseksperter peker i retning Ukraina

I motsetning til hva man skulle tro når man hører og ser vestlige politikere, fra John Kerry og Barack Obama til David Cameron og Børge Brende, er det ennå ikke lagt fram endelige bevis for hvem som skjøt ned Malaysia airlines MH17.

Kilder i CIA har allerede sagt at det sannsynligvis ikke var Russland som gjorde det, og når melder den kjente amerikanske journalisten Robert Parry at hans kilder i amerikanske etterretningskretser sier at «det synes som om ukrainske regjeringsstyrker var ansvarlige.»

Parry skriver:

Hvis USAs etterretningsanalytikere har rett – at opprørerne og Russland antakelig ikke er ansvarlige – så er den viktigste mistenkte den ukrainske regjeringa, som både har BUK antiluftskyts og hadde to kampfly i nærheten av MH17 på tidspunktet for nedskytinga.

I likhet med hva jeg skrev i bloggen Hvem skjøt ned Malaysia airlines MH17?, viser Parry til at det er stadig flere som mener at flyet kan ha blitt skutt ned fra fly, og ikke fra bakken.

Parrys kilde i etterretningstjenesten sier at man ikke mistenker toppledelsen i Ukraina, men at man mener at det kan ha vært en ekstremistfraksjon, kanskje til og med en av de mest aggressive oligarkene.

Dette er jo svært interessant tatt i betraktning den ensidige hatkampanjen mot Russland – og at svært mye av den økonomiske krigen mot Russland er basert på en forutinntatt konklusjon om at det var Russland som var ansvarlig for nedskytinga av MH17.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.