«Til mine styrtrike medborgere: Opprør kommer»

0

«Til mine styrtrike medborgere: Opprør kommer»

Det er milliardæren og Amazon-investor Nick Hanauer som skriver dette i et åpent brev til sine milliardærkolleger.

Jeg er blitt belønnet uanstendig godt for min suksess, med et liv som resten av de 99,99 prosent amerikanerne ikke en gang kan forestille seg. Flere hus, mitt eget fly, osv., osv. Du vet hva jeg prater om.

Det er Aftenposten som gjengir utdrag av brevet. Hele brevet finnes her.

«Når jeg ser inn i framtida ser jeg høygafler.»

Jeg har en beskjed til mine styrtrike medborgere; for alle oss som bor i våre beskyttede bobleverdener: Våkn opp. Det vil ikke vare! … Hvis vi ikke gjør noe for å rette opp de skjærende ulikhetene i denne økonomien, så kommer høygaflene etter oss. Ikke noe samfunn kan tåle en slik økende ulikhet som vi har.

Hanauer peker også på en annen ting som vil være godt kjent for denne bloggens lesere:

Gjennom de siste 30 åra har inntektene til toppsjefene økt 127 ganger fortere enn arbeidernes. Siden 1950 har toppsjefenes lønn i forhold til arbeidere økt med 1000 prosent – og det er ikke en trykkfeil. Toppsjefer pleide å tjene 30 ganger medianinntekten, nå raker de til seg 500 ganger.

Og som jeg har pekt på før: de styrtrike gutta er redde for hva folket vil gjøre når svindelen og den sinnssvake rikdommen går opp for de.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPogromen i Korsun
Neste artikkelKlima: Norge hadde i 2014 sin varmeste juli noensinne
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).