Pogromen i Korsun

0

Natta mellom 20. og 21. februar 2014 stoppet aktivister fra Euromaidan flere busser nær byen Korsun-Schewtschenkowskiy. Bussene hadde med seg flere hundre motstandere av Euromaidan som var på vei tilbake fra Kiev til Krim. De bevæpnede mennene tok over bussene og brente dem ned. Alle passasjerene, omlag 350 folk, inkludert kvinner og ungdommer, ble utsatt for brutal behandling med slag og trakassering. Filmen «Forbrytelsene til nazistene fra det ukrainske Euromaidan: Pogromen i Korsun» dokumenterer disse forbrytelsene der flere titalls mennesker ble drept. Dokumentaren ble lagd av den ukrainske menneskerettsgruppa IGCP.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNedskytinga av MH17 har tjent sin hensikt – derfor er mediene tause
Neste artikkel«Til mine styrtrike medborgere: Opprør kommer»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).