Strategisk energiavtale mellom Kina og Saudi Arabia

0

Strategisk energiavtale mellom Kina og Saudi Arabia

Oljediktaturet Saudi Arabia ønsker å få en breiere energibase og har inngått en strategisk avtale med Kina for å løse den oppgaven. Mellom 2014 og 2032 planlegger kongedømmet å investere 80 milliarder dollar i kjernekraftverk og 100 milliarder dollar på solkraft. Og lander vender seg derfor til sin største handelspartner, Kina.

Saudi Arabia er den største olje- og gassprodusenten i Midtøsten, men er også det landet i regionen som forbruker mest olje og gass. For å frigjøre mer av denne produksjonen til eksport ønsker landet å ha flere bein å stå på.

Etter som økonomien vokser regner den saudiske regjeringa med at etterspørselen etter elektrisitet alene vil kreve en produksjon på 120 gigawatt årlig i 2032, og myndighetene har et ønske om at halvparten av dette skal komme fra ikke-fossil energi, som kjernekraft, sol, vind, avfall og jordvarme.

Kina, på sin side, er ikke bare verdens største energiforbruker, landet er også verdensledende på produksjon av solenergipaneler og har en stor kapasitet på vindturbiner. Kina har en stor ledig kapital til å investere i slike prosjekter og ønsker også å sikre seg langsiktig leveranse av olje fra Saudi Arabia.

Skal vi gjette på at kontrakten blir inngått i yuan renminbi?

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.