Splittelse i EU om sanksjonspolitikken

7

Splittelse i EU om sanksjonspolitikken

Det er ingen entusiasme for sanksjonspolitikken mot Russland. Slovakias statsminister Robert Fico kaller denne politikken «meningsløs og kontraproduktiv» og har truet med at landet hans vil legge ned veto mot den foreslåtte neste runden med sanksjoner.

I Ungarn sier statsminister Victor Orban at sanksjonene er som å «skyte seg sjøl i foten».Russland er Ungarns viktigste handelspartner utenfor EU og både Slovakia og Ungarn er avhengige av russisk gass.

Finland advarer mot nye sanksjoner og sier at landet kan ende i en økonomisk katastrofe hvis sanksjonene utvides. Russland er Finlands tredje største eksportmarked.

Bare 10% av innbyggerne i Bulgaria støtter utvidelse av sanksjonene mot Russland.

Kypros, som er svært avhengig av russiske investeringer og handel, er også skarpt mot flere sanksjoner.

Hellas, som rammes hardt av virkningene av sanksjonene, er også sterkt i mot at sanksjonene utvides. Også den tsjekkiske finansministereren mener at sanksjonene er meningsløse. Det har lenge vært kjent at tyske industriledere er sterke motstandere av sanksjonpolitikken.

Italia fikk valgt sin Federica Mogherini som nye utenrikssjef i EU, men landet er kjent for å være motstander av sanksjonspolitikken. Sanksjonene blir uoffisielt kalt et nådestøt mot italiensk økonomi.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. Sekreteraren i finska paralmentets stora utskott krossar EU:s Ukrainapolitik i den mest sakliga artikeln om Ukrainakonflikten. I en ingående analys av konflikten sen dess början ges mängder av information som drunknat i upptagenheten av de mest synliga händelserna. Sprid!!

      • Hvilket falsk flagg du seiler under,spiller ingen rolle. Demokrati er demokrati, plutokrati er det stikk motsatt, og medfører en totalitær stat, altså et diktatur. Om du kaller deg kristen, muslim eller jøde; og begår straffbare handlinger vil du alltid være en kriminell. Resultatet av kriminelle handlinger er entotalitær totalitær verden; der noen få vil være rike, og resten av verdens innbyggere vil være slaver.

  2. Peter Saramo presterer en verdifull gjennomgang av hva vi vet, hva vi kan vite og hva vi burde vite om denne konflikten.
    Bruk en halv time på denne artikkelen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.