Ukraina: Etterretningsveteraner i USA forlanger bevis og saklighet

0

Ukraina: Etterretningsveteraner i USA forlanger bevis og saklighet

En forening som kaller seg Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS), som blant annet omfatter veteraner fra CIA og NSA,har skrevet et brev til Barack Obama der de kritiserer mangelen på kontrollerbare bevis på de påstandene den politiske ledelsen i USA har kommet med mot Russland. I brevet skriver de:

Tolv dager etter at Malysian Airlanes MH17 ble skutt ned, har Deres administrasjon ennå ikke lagt fram noen koordinert etterretningsvurdering som sammenfatter hva slags bevis som foreligger som kan si hvem som var ansvarlig – og enda mindre på noen overbevisende måte underbygd de gjentatte anklagene om at flyet ble skutt ned av et missil levert fra Russland til de ukrainske separatistene.

Og de fortsetter:

Washingtons, og Deres egen, troverdighet vil fortsette å bli undergravd med hvis De ikke er villig til – eller ikke i stand til – å legge fram mer håndfaste beviser for å underbygge administrasjonens påstander. I det følgende skal vi sette dette i perspektiv av at vi er tidligere profesjonelle etterretningsfolk med en samlet tjenestetid i USAs etterretning på 260 år.

Så skriver de om at profesjonelle etterretningsfolk ikke vil hoppe lettvint på konklusjoner uten å gå grundig gjennom alle bevis, og at det gjelder i enda større grad i en så alvorlig sak som dette. De er tydeligvis sjokkerte over at administrasjonen lekker ubekreftede påstander over «sosiale medier» som Facebook og Twitter.

Etterretningsveteranene avslutter med innstendig å be Obama om å fjerne faren for konfrontasjon med Russland ved å erklære at man ikke ønsker Ukraina som medlem i NATO og at presidenten tar initiativ til et snarlig møte med president Putin for å avverge krise.

De levner imidlertid ikke John Kerry stor ære.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.