Primærvalg i USA viser djup mistillit

2

Primærvalg i USA viser djup mistillit

USA skal gå til valg høsten 2014. Alle representantene i Representantenes hus er på valg, mens 33 av de 100 setene i senatet er det. Forut for valget holdes det primærvalg. Årets primærvalg viser en historisk lav deltakelse. 123 millioner velgere har hatt stemmerett i primærvalget, mens bare 18 millioner, eller 14,6%, har avgitt stemme. I Iowa har bare 9,7% av velgerne deltatt.

Curtis Gans, direktør for Center for the Study of the American Electorate som følger valg og velgeradferd i USA betegner den rekordlave deltakelsen

 For mange tiår siden gikk velgerne til stemmeurnene ut fra en følelse av en samfunnsmessig plikt og på grunn av tilknytning til ett av de store partiene. Denne motivasjonen er for en stor del gått tapt. Tallene i denne rapporten viser i hvor stor grad borgerne vender seg vekk fra politisk engasjement og vekk fra enhver positiv holdning til de store partiene.

Kanskje ikke så rart når politikerne så til de grader er kjøpt og betalt av de store korporasjonene og når disse politikerne fører en politikk som til de grader favoriserer de rikeste 0,01% av amerikanerne.

USAs regjering representerer ikke interessene til majoriteten av befolkninga, men styres i stedet av de rike og mektige. Nei, det er ikke jeg som sier dette denne gangen. Det er derimot konklusjonen i en vitenskapelig avhandling fra Princeton og Northwestern Universities. Konklusjonen forskerne trekker er at USA er dominert av den økonomiske eliten. «Ikke bare har ikke vanlige innbyggere noen makt over de politiske beslutningene – de har liten eller ingen uavhengig innflytelse på politikken i det hele tatt.»

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Før het det «Konge av Guds nåde», nå er det «President av Korporasjonenes nåde». Fra det opplyste eneveldet til det uopplyste pengeveldet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.