Ukraina et farlig land for journalister

0

Ukraina et farlig land for journalister

Den danske avisa Information skriver på sine nettsider:

Journalister sætter livet på spil for at dække konflikten i Ukraine. I Vesten bekymrer man sig væsentligt mere om de journalister, der arbejder for provestlige medier, end for deres russiske kolleger, til trods for at russerne topper dødsstatistikken.

Avisa skriver videre:

Krigen i Østukraine er ikke alene dødsensfarlig for de stridende parter og de mange uskyldige civile ofre. Også de journalister, der dækker konflikten, sætter ofte livet på spil.

Ukraine er dét land i verden, hvor flest journalister – syv – er blevet dræbt i første halvår af 2014. Det viser en ny rapport, som International News Safety Institute (INSI) netop har offentliggjort.

Fire russiske og en enkelt italiensk journalist er blevet dræbt Østukraine, mens to ukrainske journalister har mistet livet i andre dele af den uroplagede stat. Desuden har flere vestlige, ukrainske og russiske journalister været holdt som fanger af enten separatisterne eller de regeringstro styrker.

Bjørn Åge Mossin i Journalisten har skrevet flere artikler om dette, blant annet denne. Journalisten Graham Phillips, som jobber for RT, ble holdt i fangenskap i tre dager av ukrainske styrker og hans russiske assistent ble slått og sparket.

De store mediene i Norge har ikke vært synlig opptatt av dette. Men de har vel fått sine direktiver.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.