La vita è bella

7
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. Eks-dama til en venn av meg bakte noen fantastisk gode, italienske brød som jeg desverre har glemt navnet på. Når vi hadde vennetreff spiste vi brødene uten annet tilbehør enn noen glass rødvin (skal innrømme at det nok ble mer rødvin enn brød). Kommunismen er dugnadssamfunnet; de fleste samfunn jeg vet om har en slags dugnadstradisjon. Kommunismen er ingen utopi, den eksisterer overalt hvor folk løser oppgaver sammen.

    • Helt sant. Det italienske ordet for kamerat er compagno, som skal bety «de som deler brødet». Antakelig viser det helt tilbake til det urkristne kommunistiske fellesskapet. Begrepet Kommunisme 5.0 som jeg skisserer i boka Sammenbruddet, er nettopp en strategi og en metode for å bygge framtida med å starte i dag med menneskelige fellesskap. Kommunisme 5.0 er ikke utopi, men et prosjekt som kan starte alt nå, og som er i gang i mange deler av verden. (Børdet er forresten et grytebrød bakt på formiddagen av spelt og rug og med ekstremt lite gjær, men lang gjæring. Tilsvarer nesten surdeig.) Vinene er fransk Margaux og italiensk Barolo.

  2. Er usikker på om de urkristne kommunistene egentlig kalte seg «kristne». Dagens kristne har jo Paulus som sin «profet». Og Paulus var vel i bunn og grunn en reaksjonær maktpolitiker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.