Støtter regjeringa Solberg etnisk rensing og folkemord i Øst-Ukraina?

14

Den ukrainske hæren driver nå regelrett massakre mot sin egen befolkning i Øst-Ukraina. Landsbyer og boligområder bombes. Statsminister Yatsenyuk snakker om å «renske landet for ondskap og ikke-mennesker». Bildet er fra landsbyen Luganskaya, som ble jevnet med jorda av Kiev-troppene. Ifølge Aftenposten har Norge sendt 77.000 stridsrasjoner til den ukrainske hæren for å støtte krigen i øst. Støtter Solberg-regjeringa etnisk rensing og folkemord?

luganskaya

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Du gjør ditt beste for å skape en konfrontasjon Steigan. Om vi alltid anstrenger oss for å skape konflikt så vil det meste være så.
  Om en lar være å rive de enkelte uttrykk ut av sin sammenheng så talte han om styrker som forsvarte kvinner og menn, barn og gamle som fant seg selv fanget i en situasjon som var en trussel om å bli drept av invaderende styrker støttet av inhumane krefter – det er ikke helt det samme . . .

  Han vil minnes heltene ved å renske ut ondskap, ta vare på familiene til etterlatte. Han bøyer hodet for de som mistet livet i kamp for sitt fedreland og for at krigen ikke kom til hvert et hjem. Han vil reske ut separatistene.

  jeg vil ikke stå inne for alt hans sier, men som ordtaket «when in Rome…» osv så menr jeg det er rett å forstå ham i den kontekst og kultur han står i. Norske øyne og norsk kultur er ikke rett ståsted i ett og alt.

  Folkemord er noe helt annet, og uten å være kyndig på det, jeg oppfatter ukrainere og russere til å være samme folkeslag. Dette skjer i et land og blant folk som har opplevd det verste i nyere tid av folkemord hvor mange millioner på hver side av grensen tapte livet. I respekt til disse så blir bruken av ordet folkemord galt. For ordens skyld, det gjør det ikke mindre vondt å miste sine kjære.

  Her er en sak som heller ditt engasjement kan brukes på; det er en kilde som taler om at militær standrett er etablert og kan gjelde opptil 200 tilfangetatte separatister. Jeg har mistet den, men finner jeg den – skal jeg sende videre.

  Dette er potensielt en svært, svært alvorlig sak og vil være en uhyrlig skamplett på Kyiv sitt nye styre, om det viser seg å være sant.

 2. Når IMF/ EU USA/ Norge tilbyr lån til regjeringen i Kiev mot at de «rydder opp» i de østlige byene i landet, så er det for all del ikke sagt at de skal drepe ned egen befolkning… det er kun resultatet av lånevilkårene..

 3. Opprør mot ei internasjonalt godkjend regjering er etter folkeretten å sjå på som rein kriminalitet. Statennkan slå ned slike opprør med alle nødvendige midlar, også militærmakt.

  • Denne regjeringa kom til gjennom et folkerettsstridig statskupp og med betydelig innsats fra utenlandske regjeringer og lokale nazister.

  • Den forrige (korrupte og elendige) regjeringa var folkevalgt i et valg som EU og andre internasjonale observatører sa var rettferdig og korrekt. Yatsenyuk derimot var utpekt av State Department.

 4. I en kommentar her beskylte du meg for å støtte folkemord her inne (en annen tråd). Slik jeg oppfatter det er flere i Slavyansk som er glad for at lovløsheten er over enn motsatt.

  Antar du vil slette kommentaren som «trolling». Men av oss er du den eneste som bevislig har støttet et folkemordregime. Jeg sikter selvsagt til Røde Khmer regimet. DET er et faktum du ikke kan benekte, kan du vel? Tror du skal være forsiktig med å kaste sten i glasshus.

  • Jeg støttet Røde Khmer før jeg visste hva de var. USA (med Norge og NATO på slep) støttet dem etter at de visste hva de var. Kissinger (som fikk fredsprisen av Ap++) gikk allerede i 1975 inn for å samarbeide med Røde Khmer enda han så på dem som «murderous thugs», som han sa. Tre norske regjeringer stemte i ti år for en Røde Khhmer-leda koalisjonsregjering i FN. Hvorfor er det bare jeg som stilles til ansavr for dette?
   Og du er fortsatt så feig at du ikke tør å stå fram med eget navn når du retter sånne beskyldninger. Trolling? Nei, bare ynkelig.

 5. Var bare en påminnelse om at en ikke skal gå så kraftig ut som du gjør og havne på feil side av historien igjen.

  Som eks. Stalinist har du vel kanskje etter hvert akseptert faktumet at Stalin som folkemorder bare kan sammenlignes med Hitler. Ditt tidligere parti AKP ml var jo erklærte Stalinister.

  Mitt poeng er at du også NÅ stiller deg på diktaturets side – Hvor var du for øvrig når Putins soldater gjorde krigsforbrytelser i Tsjetsjenia. Hvorfor har Tsjetsjenia mindre rett til selvstendighet enn Øst-Ukraina. Fortell gjerne. Gjennom brutal vold skapte Putin hat som parodisk nok ga næring til islamistisk hat tilbake ….

  Jeg tror ikke du egentlig støtter Russland, men at du er så forblindet av motstand mot EU og USA at du ser alt som skjer i lys av det. Da blir det viktig å støtte de som ser ut som konkurrenter av «Vesten».

  Det er urettferdig mot mennesker som prøver å skape sitt eget liv. Det er nettopp det som skjer rundt i verden.

  • Jeg har ingen plikt til å stå skolerett overfor en som ikke våger å stå fram med eget navn.
   Og jeg gjorde det jeg kunne for å protestere mot volden i Tsjetsjenia. Jeg har også tatt det opp i denne sammenhengen. Men helt objektivt, hvis du tar de siste tjue års historie, så er USAs krigsforbrytelser manga, mange ganger større enn Russlands. Irak er hundre ganger Groznij, eller mer. USA har angrepet og ødelagt Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya og via stråmenn Syria. Og USA styrtet Ukrainas folkevalgte regjering og står bak de ukrainske styrkenes krigsforbrytelser i Øst-Ukraina nå. Jeg har ikke sett at du med et ord har tatt avstand fra noe av dette. Går vi lenger tilbake så har vi naturligvis krigene i Indo-Kina, som kostet noe sånt som fire millioner mennesker livet. Nixon ville atombombe Nord-Vietnam, men ble holdt igjen. Derimot sto han og Kissinger sammen om den uhyrlige teppebombinga av Laos, Kambodsja og Vietnam. Kom ikke til meg og snakk om å «stille seg på diktaturets side» når du ikke har tatt et oppgjør med dette.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.