Splittelse USA-Israel

0

Splittelse USA-Israel

Det har ligget i lufta lenge. Forholdet mellom USA og Israel er ikke så rosenrødt som det en gang var. Riktignok fortsetter USA å betale en stor del av regninga for Israels okkupasjon, og riktignok godtar en viss fredsprisvinner de mest barbariske handlinger under påskuddet «Israels rett til å forsvare seg». USA betaler 8,5 millioner dollar per dag i militær støtte til Israel. 

Men noe er i ferd med å skjære seg. Til USAs store overraskelse inntok Israel en nøytral holdning til Russlands anneksjon av Krim. Washington ble rasende på Tel Aviv, ganske enkelt.

Det jødiske samfunnet i Ukraina er splittet. Noen er livredde for at folk som hyller jødemassakrene på trettitallet sitter i maktposisjoner i Kiev, mens andre følger den jødiske oligarken Igor Kolomoiskij, som bruker millioner av dollar på å finansiere Kiev-juntaens styrker. Denne splittelsen finnes også i Israel.

Israel spiller sitt eget spill i Syria og Irak, og er der de facto alliert med Saudi-Arabia i et politisk spill som ikke til enhver tid er godkjent i Washington. Og ikke minst: USA er blitt lei av at Israel gang på gang gjør narr av USAs «fredsinitiavtiver» i Palestina. Dette har toppet seg i en telefonsamtale mellom Netanyahu og Obama som er gjengitt i Times of Israel der Obama legger all sin prestisje i å få Israel til å innstille bombinga og Nethanyahu åpenlyst trosser ham.

Både Israel og USA har – som ventet – dementert denne meldinga.

Eller som det heter i Javel statsminister: Tro ingenting før det er offisielt benektet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.