Hvorfor hausse opp Islamnet, Klassekampen?

0

Hvorfor hausse opp Islamnet, Klassekampen?

Avisa Klassekampen har 19. juli 2014 fire siders oppslag pluss halve forsida der lederen av Islamnet, Fahad Qureshi, hausses opp. Qureshi får si (uten kritiske motspørsmål) at han «frykter mer ekstremisme» dersom det blir forbud mot burka og niqab.

– De ekstreme miljøene er veldig små, men de driver veldig aktiv rekruttering. Og for dem som blir ekskludert fra samfunnet av et sånt forbud vil et miljø som viser forakt for norske verdier og oppfordrer til vold virke veldig forlokkende, sier han.

Qureshi er rett mann å intervjue om ekstremisme, for han må vel regnes som ekspert. Gjennom Islamnet, som i følge ham sjøl for det meste har medlemmer fra ungdomsskoler og videregående skoler, inviterer han foredragsholdere som disse:

Haitham al-Haddad en sterk tilhenger av selvmordsbombing og jihad. Les hva han sier om kvinner, om vantro, om jøder og om ”Sions vises protokoller”.

Abu Usamah at-Thahabi les hva han sier om kvinner, om vantro, om piskestraff og om steining.

Bilal Philips uttrykker seg rundere enn de andre, men forsvarer selvmordsbombing, og var inspirasjonskilde for Stockholms-bomberen Taimour Abdulwahab al-Abdaly.

Assim al-Hakeem les hva han har å si om sexslaveri, om kvinner og om jøder.

Khalid Yasin tilhenger av dødsstraff for homofile.

Men Klassekampen er naturligvis altfor høflig til å stille noen kritiske spørsmål om dette.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvem skjøt ned Malaysia Airlines Flight 17?
Neste artikkelMads Gilbert: – Last night was extreme!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).