Hvem skjøt ned Malaysia Airlines Flight 17?

0

Hvem skjøt ned Malaysia Airlines Flight 17?

NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld sa i morgensendinga 18. juli at separatistene i Øst-Ukraina «kan ha skutt ned del malaysiske flyet ved en misforståelse». I en uttalelse fra den sjøloppnevnte Folkerepublikken Donetsk blir dette avvist.  Det som er klart er at Malaysia Airlines Flight 17 styrtet og at alle 298 ombord ble drept, og at vi derfor står overfor en kjempetragedie. Det er sannsynlig at flyet ble skutt ned. Men hvem gjorde det?

CNN sier at et fly i 10.000 meters høyde ikke kan skytes ned med skulderholdte rakettsystemer. Det må være en form for missil, en bakke-til-luft-rakett. Dan Wasserbly, amerikansk redaktør for IHS Jane’s, sier til CNN: «Typisk vil et bakk-til-luft-batteri bestå av et kommandokjøretøy, et radarkjøretøy, lastekjøretøyer og enda flere støttekjøretøyer.» Pensjonert general Kevin Ryan, direktør for Defense and Intelligence Project ved Harvard utdyper:

Det som er usannsynlig er at prorussiske separatister kan ha skaffet seg kontroll over så avanserte våpensystemer og brukt det til å skyte ned flyet. Det krever svært mye trening og en masse koordinering å avskyte en slik rakett og så treffe noe som helst.

Dette er ikke et slikt våpen som et par karer drar ut av en garasje og fyrer av!

Så ifølge disse amerikanske militærekspertene er det minst sannsynlige at dårlig utstyrte separatister skal ha hatt de våpnene, den treninga og det utstyret som skal til for en slik nedskyting. (Ble flyet omdirigert?)

Men det er jo ingen hindring for Steinfeld og NRK.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.