Human Rights Watch: Kiev driver vilkårlig bombing av sivile

0

Human Rights Watch: Kiev driver vilkårlig bombing av sivile

Den internasjonale organisasjonen Human Rights Watch, som har George Soros som hovedsponsor, og som av mange er kritisert for å stå for nær USAs regjering, har nå (24.07.2014) gått ut med en skarp kritikk mot Ukrainas krigføring i Øst-Ukraina:

Ukrainske styrker bruker Grad-raketter mot sivile områder. … Bruken av vilkårlige raketter i befolkede områder krenker internasjonal humanitær rett eller krigens lover, og kan utgjøre krigsforbrytelser.

HRW kritiserer også separatistene for bruk av slike ustyrte Grad-raketter, men retter hovedvekten i sin kritikk mot regjeringa i Kiev. HRW retter også en kraftig oppfordring til Kievs internasjonale støttespillere om at de må bidra til å få slutt på bombing av sivile.

10. juli 2014 sa den ukrainske visehelseministeren Vasily Lazoryshynets at de sivile tapene i Øst-Ukraina er større enn de militære.

I operasjonsområdene i Øst-Ukraina har 478 sivile blitt drept, blant dem 30 kvinner og barn. … 1392 mennesker er blitt skadet.

Siden da har Kiev satt inn enda større styrker og gjennomført mer omfattende bombing. 18. juli 2014 sendte HRW et brev til president Petro Poroshenko der organisasjonen protesterte mot bombinga av sjukehuset i Krasnij Liman og av landsbyene  Luhanskaya og Kondrashevka. Den russiske generalen Viktor Poznikhir hevder at Russland har beviser for at ukrainske styrker har brukt hvitt fosfor og klasebomber mot sivile områder ved mange tilfeller.

Det virker ikke som om norske myndigheter eller medier er særlig interessert i dette.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.