Human Rights Watch: Kiev driver vilkårlig bombing av sivile

5

Human Rights Watch: Kiev driver vilkårlig bombing av sivile

Den internasjonale organisasjonen Human Rights Watch, som har George Soros som hovedsponsor, og som av mange er kritisert for å stå for nær USAs regjering, har nå (24.07.2014) gått ut med en skarp kritikk mot Ukrainas krigføring i Øst-Ukraina:

Ukrainske styrker bruker Grad-raketter mot sivile områder. … Bruken av vilkårlige raketter i befolkede områder krenker internasjonal humanitær rett eller krigens lover, og kan utgjøre krigsforbrytelser.

HRW kritiserer også separatistene for bruk av slike ustyrte Grad-raketter, men retter hovedvekten i sin kritikk mot regjeringa i Kiev. HRW retter også en kraftig oppfordring til Kievs internasjonale støttespillere om at de må bidra til å få slutt på bombing av sivile.

10. juli 2014 sa den ukrainske visehelseministeren Vasily Lazoryshynets at de sivile tapene i Øst-Ukraina er større enn de militære.

I operasjonsområdene i Øst-Ukraina har 478 sivile blitt drept, blant dem 30 kvinner og barn. … 1392 mennesker er blitt skadet.

Siden da har Kiev satt inn enda større styrker og gjennomført mer omfattende bombing. 18. juli 2014 sendte HRW et brev til president Petro Poroshenko der organisasjonen protesterte mot bombinga av sjukehuset i Krasnij Liman og av landsbyene  Luhanskaya og Kondrashevka. Den russiske generalen Viktor Poznikhir hevder at Russland har beviser for at ukrainske styrker har brukt hvitt fosfor og klasebomber mot sivile områder ved mange tilfeller.

Det virker ikke som om norske myndigheter eller medier er særlig interessert i dette.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Det er jo vedtatt at regimet i Kiev har rett i alt de gjør. Trur det sitter rimelig langt inne for vestlige politikere å gå tilbake på det.

    • Vestlige politikere er fullstendig under hælen på USA. Ikke en gang Tyskland, som er det landet som taper mest på konfrontasjonen med Russland, våger å opponere. Tyskland er jo faktisk fortsatt «okkupert» av USA.

  2. En forferdelig video ble lagt ut på nett av de som Poroshenko kaler terrorister. 18 juli ble sovekvartaler og torget i ukrainsk byen Lugansk beskutt av ukrainske styrker. Både husene og leiligheter ble truffet, det lå døde mennesker både inne i husene og ute på gata, unge jenter, kvinner, menn, sivile menn. Det finnes ingen militær aktivitet i dette området, ingen separatister, bare sivile. Hvordan skal man stoppe det?

  3. Jeg fikk selvsagt ikke noe svar fra NRK angående dekningen deres av Ukraina generelt og Steinfeld spesielt.
    Nå trommer også den ellers nokså fornuftige avisen The Independent på krigstrommene: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/a-day-in-the-life-of-vladimir-putin-the-dictator-in-his-labyrinth-9629796.html
    Jeg har aldri vært en stor beundrer av Putin, men man kunne skrevet tjukke bøker om hvor mye makt media har, og hvordan sosiale medier bare gir folk illusjonen av at de tenker selvstendig.

  4. Jeg er heller ingen beundrer av Putin, og jeg vil ikke forsvare den russiske maktpolitikken i Ukraina. Men dette er ei stormaktsrivalisering over hodene på folket i Ukraina hvor det er viktig å være like kritisk begge veier. NRK har valgt side og dermed oppgitt sin rolle som en uavhengig kringkaster

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.