Fem av forbildene til Islamnet

0

Leder for Islamnet, Fahad Qureshi, har nylig argumentert for at hans organisasjon ikke sprer ekstremisme, men motvirker den. Når man ser på hvem som er Islamnets forbilder og hva slags foredragsholdere Qureshi inviterer til Norge for å rettlede ungdommen, går det an å trekke denne påstanden i tvil.

hoyreekstreme islamister

«Troverdige foredragsholdere»

Qureshi er rett mann å uttale seg om ekstremisme, for han må vel regnes som ekspert. Gjennom Islamnet, som i følge ham sjøl for det meste har medlemmer fra ungdomsskoler og videregående skoler, inviterer han foredragsholdere som disse:

Haitham al-Haddad er en kjent figur innen høyreekstrem islamisme i Storbritannia. Han har uttalt at selvmordsbombing er en del av defensiv jihad og derfor «et påbud i islam». De som fordømmer selvmordsbombing er forrædere. Det er et krav til gode muslimer at de går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). En mann har rett til å slå sin kone og han skal ikke kritiseres for det. Folk som blir tatt i utroskap skal steines til døde. Homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden. Haitham al-Haddad er brukt som foredragsholder for Islamnet på store folkemøter og han brukes i studiesirkler.

Abu Usamah at-Thahabi oppfordrer muslimer til å «hate de vantro». Det er forbudt for muslimer å gifte seg med ikke-muslimer. Han går inn for at utro menn og kvinner skal straffes med 100 piskeslag, og sier: «Hvis jeg kaller homoseksuelle for perverse, skitne hunder, så er det min ytringsfrihet, ikke sant?» Homoseksualitet bør straffes med døden.

Assim al-Hakeem prediker at muslimske menn har rett til å ta kvinnelige krigsfanger og gjøre dem til sexslaver. Kristne og jøder som taler mot Muhammed bør straffes med døden. Muslimer bør helst ikke bo i de vantros land, men hvis de gjør det, må de opptre hatefullt mot de vantro. Han snakker entusiastisk om straffemetoder som halshogging, amputasjon og steining.

Khalid Yasin er tilhenger av dødsstraff for homofile. Han sier at muslimer ikke kan han ikke-muslimer som venner.

Islamnets egen hjemmeside står det at organisasjonen er inspirert og rettledet av en viss Zakir Naik. «Våre artikler er basert på Koranen og Hadith. I hovedsak er artiklene skrevet på engelsk av folk med høy autoritet, bl.a. Dr. Zakir Naik.»

Naik er tilhenger av dødsstraff for homofile og for frafall fra islam. Folk som er utro skal steines til døde.

Fahad Qureshi hevder at han prøver å motvirke ekstremisme. Hvis det er tilfelle hvorfor inviterer han da slike høyreekstreme hatpredikanter til Norge og holder dem fram som gode eksempler som ungdommen skal lære av?

 

PS: Her spør Islam Net norske muslimer om de er for dødsstraff og steining for utroskap.

Forrige artikkelTyrkias Erdogan: – Israel begår forbrytelser i Gaza, bør stilles for retten
Neste artikkelHuman Rights Watch: Kiev driver vilkårlig bombing av sivile
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).