Fem av forbildene til Islamnet

0

Leder for Islamnet, Fahad Qureshi, har nylig argumentert for at hans organisasjon ikke sprer ekstremisme, men motvirker den. Når man ser på hvem som er Islamnets forbilder og hva slags foredragsholdere Qureshi inviterer til Norge for å rettlede ungdommen, går det an å trekke denne påstanden i tvil.

hoyreekstreme islamister

«Troverdige foredragsholdere»

Qureshi er rett mann å uttale seg om ekstremisme, for han må vel regnes som ekspert. Gjennom Islamnet, som i følge ham sjøl for det meste har medlemmer fra ungdomsskoler og videregående skoler, inviterer han foredragsholdere som disse:

Haitham al-Haddad er en kjent figur innen høyreekstrem islamisme i Storbritannia. Han har uttalt at selvmordsbombing er en del av defensiv jihad og derfor «et påbud i islam». De som fordømmer selvmordsbombing er forrædere. Det er et krav til gode muslimer at de går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). En mann har rett til å slå sin kone og han skal ikke kritiseres for det. Folk som blir tatt i utroskap skal steines til døde. Homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden. Haitham al-Haddad er brukt som foredragsholder for Islamnet på store folkemøter og han brukes i studiesirkler.

Abu Usamah at-Thahabi oppfordrer muslimer til å «hate de vantro». Det er forbudt for muslimer å gifte seg med ikke-muslimer. Han går inn for at utro menn og kvinner skal straffes med 100 piskeslag, og sier: «Hvis jeg kaller homoseksuelle for perverse, skitne hunder, så er det min ytringsfrihet, ikke sant?» Homoseksualitet bør straffes med døden.

Assim al-Hakeem prediker at muslimske menn har rett til å ta kvinnelige krigsfanger og gjøre dem til sexslaver. Kristne og jøder som taler mot Muhammed bør straffes med døden. Muslimer bør helst ikke bo i de vantros land, men hvis de gjør det, må de opptre hatefullt mot de vantro. Han snakker entusiastisk om straffemetoder som halshogging, amputasjon og steining.

Khalid Yasin er tilhenger av dødsstraff for homofile. Han sier at muslimer ikke kan han ikke-muslimer som venner.

Islamnets egen hjemmeside står det at organisasjonen er inspirert og rettledet av en viss Zakir Naik. «Våre artikler er basert på Koranen og Hadith. I hovedsak er artiklene skrevet på engelsk av folk med høy autoritet, bl.a. Dr. Zakir Naik.»

Naik er tilhenger av dødsstraff for homofile og for frafall fra islam. Folk som er utro skal steines til døde.

Fahad Qureshi hevder at han prøver å motvirke ekstremisme. Hvis det er tilfelle hvorfor inviterer han da slike høyreekstreme hatpredikanter til Norge og holder dem fram som gode eksempler som ungdommen skal lære av?

 

PS: Her spør Islam Net norske muslimer om de er for dødsstraff og steining for utroskap.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.