Fem av forbildene til Islamnet

32

Leder for Islamnet, Fahad Qureshi, har nylig argumentert for at hans organisasjon ikke sprer ekstremisme, men motvirker den. Når man ser på hvem som er Islamnets forbilder og hva slags foredragsholdere Qureshi inviterer til Norge for å rettlede ungdommen, går det an å trekke denne påstanden i tvil.

hoyreekstreme islamister

«Troverdige foredragsholdere»

Qureshi er rett mann å uttale seg om ekstremisme, for han må vel regnes som ekspert. Gjennom Islamnet, som i følge ham sjøl for det meste har medlemmer fra ungdomsskoler og videregående skoler, inviterer han foredragsholdere som disse:

Haitham al-Haddad er en kjent figur innen høyreekstrem islamisme i Storbritannia. Han har uttalt at selvmordsbombing er en del av defensiv jihad og derfor «et påbud i islam». De som fordømmer selvmordsbombing er forrædere. Det er et krav til gode muslimer at de går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). En mann har rett til å slå sin kone og han skal ikke kritiseres for det. Folk som blir tatt i utroskap skal steines til døde. Homoseksualitet er en «forbrytelse mot menneskeheten». Jøder er fiender av Gud og etterkommere av aper og griser. I propagandaen mot jødene viser han til Sions vises protokoller (!) al-Haddad går inn for å etablere en islamsk stat i Storbritannia – og over hele verden. Haitham al-Haddad er brukt som foredragsholder for Islamnet på store folkemøter og han brukes i studiesirkler.

Abu Usamah at-Thahabi oppfordrer muslimer til å «hate de vantro». Det er forbudt for muslimer å gifte seg med ikke-muslimer. Han går inn for at utro menn og kvinner skal straffes med 100 piskeslag, og sier: «Hvis jeg kaller homoseksuelle for perverse, skitne hunder, så er det min ytringsfrihet, ikke sant?» Homoseksualitet bør straffes med døden.

Assim al-Hakeem prediker at muslimske menn har rett til å ta kvinnelige krigsfanger og gjøre dem til sexslaver. Kristne og jøder som taler mot Muhammed bør straffes med døden. Muslimer bør helst ikke bo i de vantros land, men hvis de gjør det, må de opptre hatefullt mot de vantro. Han snakker entusiastisk om straffemetoder som halshogging, amputasjon og steining.

Khalid Yasin er tilhenger av dødsstraff for homofile. Han sier at muslimer ikke kan han ikke-muslimer som venner.

Islamnets egen hjemmeside står det at organisasjonen er inspirert og rettledet av en viss Zakir Naik. «Våre artikler er basert på Koranen og Hadith. I hovedsak er artiklene skrevet på engelsk av folk med høy autoritet, bl.a. Dr. Zakir Naik.»

Naik er tilhenger av dødsstraff for homofile og for frafall fra islam. Folk som er utro skal steines til døde.

Fahad Qureshi hevder at han prøver å motvirke ekstremisme. Hvis det er tilfelle hvorfor inviterer han da slike høyreekstreme hatpredikanter til Norge og holder dem fram som gode eksempler som ungdommen skal lære av?

 

PS: Her spør Islam Net norske muslimer om de er for dødsstraff og steining for utroskap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


32 KOMMENTARER

 1. Jfr Klassekampens servilitet. Jeg har uttrykt overfor Rødt Hedmark at jeg ikke kan fordra islam (fordi jeg ikke kan fordra religion generelt). Hedmarkingene tok det greit. Vi har jo ikke noe Blindern, så det er kanskje derfor ting er litt romsligere her på bygda. Men Klassekampen burde skamme seg. Koseintervju med en høyreekstremist. Den nye linja for Norges eneste revolusjonære dagsavis. Det blir ihvertfall ingen revolusjon med folk som KK-journalistene i spissen. Og nei; jeg er ikke islamofob; jeg har muslimske venner som sier akkurat det samme. De er skuffa over venstresidas servilitet overfor reaksjonær islam. KKs patetiske «politiske korrekthet», gjør ikke ting bedre. Det var ei stygg utblåsning, men gjett om det gjorde godt!!!

   • Ja, PS,artikkelen din var saklig og vederheftig. Norsk presse er feige og unnvikende,generelt,i disse spørsmålene. Ref Dagbladet,som har hudflettet kristendommen siden dag en, men ynkelg skriver :»oppgjør med islam er feilaktig».

 2. Når vi klarer å få religionskritikk til å bli en slags «fobi», er vi virkelig på feil vei.

   • Muslimer er underkastet Allah, spesielt representantene for Allah .Jo flere tro- proletarer er underlagte det religiøse diktaturet , større er gevinsten for storkapitalen. Verken sosial kamper, lønnskrav, streik eller fagforeninger . Tro-proletaren overgir seg full ut til sin skjebne, og hvis uheldigvis den gjør opprør, vil det guddommelig Damokles sverdet falle nådeløs på sine skuldre.

  • Merkelig det der; ok å være kritisk mot religion.
   Men så fort man kritiserer det patriarkalske, homofobe og kvinneundertrykkende islam så lider man av en slags sykdom eller «fobi». Er det virkelig noen på venstresida som tror denne ideologien er «progressiv»?

    • Er Islam kvinefiendtlig eller ikke? Det er jo ikke lenger ette spørsmål. I Islam er kvinnens «rolle» regulert svært nøye. Sure 4 og de ulike vers beskriver kvinnens rolle, hvordan hun skal tuktes, og det mest groteske er antagelig Sure 24 hvordan du blant annet kan håndtere kvinner som du har ved «høyrehånd» det vil si slaver.

     AT det er ulike tradisjoner kan så være. Det endrer ikke på virkeligheten for millioner av kvinner.
     Kairo Erklæringen av 1990 er ett eksempel: som gir menn og kvinner «retten til ekteskap» uavhengig av rase , farge eller nasjonalitet, men ikke religion. I tillegg er kvinner gitt » lik menneskeverd «, » egne rettigheter til å nyte «, » plikter å utføre «, » egen sivil enhet «, » økonomisk uavhengighet » , og » rett til å beholde navnet hennes og ætt » , men ikke like rettigheter generelt. Erklæringen gjør mannen ansvarlig for sosial og økonomisk beskyttelse av familien.Kvinner i Islam forbys og gifte seg med ikke-muslimer.

     Tilslutt i samme erklæringen fremgår det at erklærinken kan vike hvis den bryter med «lokale» tradisjoner(Sharia), og det sier jo sitt.

 3. Rolf E har et ekstremt godt poeng her. Venstresidas feighet ift å kritisere islam er skammelig. Vår frykt for at noen skal dra «islamofob»-kortet har gjort oss til en gjeng med puddinger. Og jeg er ikke et hår bedre enn noen andre. Når det er sagt: Vi må angripe problemet politisk og ikke moralistisk. Hege Storhaug angriper problemet moralistisk: Hvis ei muslimsk jente ikke lever akkurat slik Hege Storhaug vil; er hun pr def. «undertrykt»; ergo er mannen hennes en drittsekk, ergo er alle muslimske menn drittsekker. Så enkel er ikke verden. Hvis vi derimot begynner med å problematisere imamenes maktposisjoner i muslimske miljøer, trur jeg vi vil finne ut at mye av dette handler om makt og penger. Gamle Marx har fortsatt et og annet han skulle ha sagt. Sjøl om han ser ut som julenissen som har vært på fylla i to uker, trur jeg de elementene i Rødt som vil kaste Marx på dynga fordi han ikke er fotogen nok for «den nye tid», bør tenke seg om en gang til. Minst en gang til.

 4. Venstresiden i Norge har berøringsangst i forhold til Islam. De roper rasisme uten motforestillinger når kritiske aspekter ved Islam berøres.
  Paradokset er at Islam er rasistisk i tenkning og utøvelse.
  Det kan man der minoriteter i islamske nasjoner har dårligere rettsvern og forfølges.
  Det underlig feies bort fra samme venstreside som kultur.

  • Noen har lurt venstresida til å godta begrepet islamofobi og definere det som rasisme. Enhver kritikk av islam eller muslimske grupperinger defineres så som islamofobi og er dermed per definisjon rasisme. Dette begrepsmessige og logiske makkverket har paralysert venstresida i årevis og fått den til å vende det døve øret og det blinde øyet til høyreekstrem politikk som de ytterliggående islamistene står for. Dette har vært å svikte venstresidas egne idealer, men også å svikte alle de normale, anstendige muslimene som blir trakassert og undertrykt av de høyreekstreme – ikke minst gjelder dette kvinnene.

 5. Forøvrig er det interessant at Cameron frykter reelle gatekamper/krig mellom islamister og «de andre» slik situasjonen nå utvikler seg i UK og Europa.
  Ekstremismen innen Islam er nå ett globalt problem. Enten man snakker Asia, Oceania, Midt-Østen, USA og Europeiske kontinent. Dette er den største fascistiske bevegelsen siden 1920-1945 verden noen gang har sett.
  IS har som mål å ta store deler av Sør-Europa og omgjøre dette til ett kalifat.
  Selvfølgelig kan vi le av dette. Mange med meg lo da de hadde som mål å ta Iraq. Vel nå er de på vei til dette.
  På hjemmefronten er det annet interessant observasjon. De som skrek islamofobi i alle retninger er forferdelige tyste i debatten som skjer på sosiale medier.

 6. Dette er en problematikk venstresida virkelig må ta tak i. Vi svikter progressive muslimer til fordel for reaksjonære imamer fordi vi er livredde for at noen skal kalle oss «islamofobe». Ingen må innbille seg at imamene kommer til å stille opp og forsvare venstresida den dagen vi trenger hjelp; de er fiender av alt venstresida står for (det gjelder sikkert ikke alle imamer, men jeg trur det gjelder de fleste).

 7. En annen sak er at vi burde vel egentlig også ta en diskusjon på hvorvidt «islamofobi» i det hele tatt er noe brukbart begrep. Etymologisk sier jo dette begrepet egentlig at hvis en er motstander av en religion, lider man av en fobi. Religionskritikk blir dermed gjort til en psykiatrisk diagnose. Det minner veldig om åssen systemkritikere ble behandlet i Sovjet i gamle dager. Det må kunne la seg gjøre å finne et bedre ord på irrasjonell motvilje mot muslimer.

 8. Har sendt et debattinnlegg til Klassekampen hvor jeg sammenligner IslamNet med Ku Klux Klan. Debattredaktøren i KK syntes tydeligvis sammenligninga var problematisk. Desverre ganske betegnende for venstresidas forhold til reaksjonær islam. Frykten for å være «islamofob» har i realiteten blitt en fobi mot religionskritikk. Som kommunist kan jeg ikke annet enn å si at dette er å svikte muslimske arbeidsfolk, ikke minst kvinner, som blir undertrykt av høyrevridde imamer og andre reaksjonære krefter.

  • Begrepet islamofobi er helt ubrukelig. Det er designet for å hindre både religionskritikk og kritikk av høyreekstrem islamisme. Hadde det vært noe tak i venstresida skulle den ha sprengt sånne tabuer i stedet for å fremme dem.

 9. Såvidt jeg har registrert har ikke KK en gang problematisert hvilke klasseinteresser en organisasjon som IslamNet representerer. Det er ihvertfall nærliggende å tenke at det er interessene til et reaksjonært ledersjikt som er avhengige av å skape størst mulig segregering mellom muslimer og ikke-muslimer for å ivareta sine egne posisjoner og privilegier, i tillegg til at det sjølsagt tjener slike folk som burkakapitalistene som har kjøpt Harrods (jfr ditt innlegg om Qatar). En trenger ikke være Einstein for å skjønne at dette er ei oppskrift på undertrykking av muslimske arbeidsfolk.

 10. «Det fins ikke islamfobi, men det fins islamismefrykt både blant opplyste europeere og opplyste muslimer i Norge, Europa og i den muslimske verden.»

  «At islamistene har som mål å islamisere Europa er ingen islamfobi. Det er ikke en myte fra høyresiden som det hevdes. Det er islamistene selv som har erklært dette målet. Al-Qaradawi, som gav fatwa om å demonstrere i hele verden mot hijabforbudet, karikaturtegningene og pavens tale, snakker åpent på arabiske TV-kanaler om å islamisere Europa. Han er ikke en ukjent person, men en internasjonalt kjent lærd, og leder for Europas fatwaråd som vil etablere islam i Europa. Han er en kjent leder for islamistene som dominerer debatten i den arabiske verden. Representanter for muslimer i Norge følger hans fatwaer og råd og de har ikke vært klare i å ta avstand fra slike uttalelser. I tillegg har ledere for Det muslimske brorskap i Egypt nå, etter revolusjonene i Nord-Afrika, uttalt at de forbereder seg til å styre det internasjonale samfunnet med islam. Derfor kan man ikke betrakte dette som propaganda fra høyresiden, men som fascistiske trekk under utvikling som er uansvarlig å ikke advare mot. Jeg, som følger utviklingen i arabisk media, betrakter frykt for slike totalitære tendenser som trussel mot demokratiet og verdensfreden. Frykt for islamisme er en frukt av den sunne fornuft.

  Sekulære muslimer kritiserer nå islamismen i den arabiske verden og advarer mot deres makt i samfunnet. Har disse sekulære muslimer fobi mot islam når de selv er muslimer?»

  http://www.opplystemuslimer.no/2011/10/26/myten-om-islamofobi/

 11. […] Qureshi leder det nærmeste vi har til et sterkt fascistliknende parti i Norge. Han står for alle de mest reaksjonære tradisjonene i islam. Og han henter til Norge predikanter som står for støtte til sjølmordsbombing, går inn for å etablere hudud-straffer (halshogging, steining, amputasjoner og pisking). Han inviterer talere som er erklærte jødehatere, som ønsker steining for utroskap, som argumenterer for ektemenns rett til å slå sine koner.Slike folk bruker han til å lære opp ungdom i Norge i det han ser som «den sanne islam». Les Fem av forbildene til IslamNet. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.