Gruvearbeiderne i Donetsk: – Hjelp oss å få slutt på krigen og stoppe fascistene

0

Uttalelse fra Den uavhengige gruvearbeiderforeninga i Donetsk

Vi må forklare den virkelige situasjonen i Donbas. Hendelsene er blitt feiltolket eller forties av europeiske medier. Vi kan skjønne at det ikke er lett å forstå; og derfor erklærer vi at vi – gruvearbeiderne – er blitt tvunget til å kjempe med våpen i hånd simpelthen for å overleve!

Det vi ønsker er: slutt på blodbadet! Krigen må slutte og så må de krigsforbryterne som startet den stilles for retten. Vi kan ikke gi opp, fordi det ville bety vår fulle moralske og fysiske ødeleggelse! Fra begynnelsen var «Euromaidan» under kontroll av storborgerskapet: ukrainske oligarker og deres utenlandske mestere. I februar i år var det et kupp i Ukraina med aktiv deltakelse av nynazistiske organisasjoner. Som svar på dette har det utviklet seg en motstandsbevegelse sør-øst i landet, som fra starten av dreide seg om føderalisering og russisk som andre statsspråk. Dette ble møtt med terror.

gruvearbeiderdemo donetsk
Gruvearbeiderne i Donetsk demonstrerer mot NATO og mot fascismen

I Donbas er det en virkelig krig der sivile blir drept, inkludert de eldre, kvinner og barn. Det er en løgn at det er en krig mellom Ukraina og Russland. Det er ikke slik! Krigen er mellom folket og en håndfull oligarker med støtte fra EU og amerikanske myndigheter. Tragedien i Ukraina er at makthaverne klarte å infisere mennesker med visse fascistiske ideer. Vi, innbyggerne i Donbas, kjemper mot alle varianter av nazismen og fascismen. Vi kjemper med våpen i hånd, for våre liv og livene til våre kjære. Vi har ingen steder å trekke seg tilbake – dette er vårt land! Vi appellerer til dere, arbeiderne i de europeiske landene, vi ber om din hjelp og solidaritet: hjelp oss å bryte fascismens høyborg i Ukraina. Dette vil være vår felles seier!

Mikhail Alexeevich Krylov

Representant for Den uavhengige gruvearbeiderforeninga i Donetsk

Mikhail Alexeevich Krylov er representant for de uavhengige Donetsk gruvearbeideres fagforening. Krylov var en av lederne av streikekomiteen i Donetsk under de store gruvearbeiderstreikerne i 1991 og seinere i 1990-åra. Han er nå leder av Den uavhengige gruvearbeiderforeninga i Donetsk, som organiserer over 1000 gruvearbeidere.

Støtte fra tyske metallarbeidere.

 

 

Forrige artikkelEt sporløst liv
Neste artikkelGCHQ vil forfalske nettavstemninger og manipulere nettet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).