Den islamske staten (IS) gir ordre til kjønnslemlestelse i Irak

1

Den islamske staten (IS) gir ordre til kjønnslemlestelse i Irak

Den Islamske Staten (IS) i Irak og Syria har gitt ordre til at alle jenter og kvinner mellom 11 og 46 i og rundt den nordlige irakiske byen Mosul skal bli utsatt for kjønnslemlestelse, melder FN. Al Arabiya, som eies av kongehuset i Saudi-Arabia, har mer. BBC sår imidlertid tvil om hvorvidt fatwaen er ekte.

I følge Associated press har IS også gitt ordre til at alle forretninger skal sørge for at utstillingsdokker både i kvinne- og mannsfigur skal påføres slør. Dette er utfra en ultraortodoks oppfatning av at avbildning av mennesker er forbudt.

Al Arabiya melder også at IS har ødelagt helligdommer for to profeter som anerkjennes både av kristne og muslimer. Det dreier seg om Jonas grav (han som var i «hvalfiskens buk») øst for Mosul. Graven og moskeen knyttet til den ble utstyrt med sprenlegemer og ble så sprengt til en grushaug mens lokalbefolkninga så på. Profeten Daniels grav (han med løvehulen) ble også sprengt av IS og totalt ødelagt.

IS har også utstedt et ultimatum til de kristne i Nord-Irak: «Konverter, betal skatt eller dø!

IS erobret i juni en rekke mindre irakiske oljefelter. Najma og Qayara-feltene nær Mosul og Himreen og Ajil-feltene nær Tikrit gir nå inntekter som bidrar til å finansiere det såkalte kalifatet.

Oljesmugling er derfor stor forretning i Irak, og i motsetning til hva de gjør med helligdommer, er jihadistene svært opptatt av å bevare oljefeltene intakt.

Det er nokså opplagt at akkurat som «noen» har finansiert og væpnet IS, så er det «noen» som samarbeider med dem om å selge olje.

 

Oppdatering 26.07.2014:

Straffes hardt om de ikke bruker burka

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. En link som kan være av interesse:
    http://thehill.com/policy/defense/213091-royce-us-ignored-calls-to-strike-isis-for-months

    Den går på at ISIS/ISIL har hatt treningsleir mellom Irak og Syria i et år, USA har visst om det men har ikke gjort noe med saken, men har latt ISIL bygge seg stor og sterk.

    De land som har støttet krigføringen mellom Irak og ISIL har vært Iran og Russland som har sendt jagerfly til Irak i slutten av juni i år. USA sier at også de skal sende fly til Irak, men det vil først skje i september/oktober. Hvorfor slik tafatthet?

    På et eller annet vis minner saken om ISIL litt om saken om Pol Pot (hvor USA og Kina i sin tid støttet Pol Pot, men hvor Nord-Vietnam måtte gå inn i Kambodsja for å stoppe Pol Pot).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.