Polen: – Alliansen med USA er verdiløs! Tapere!

0

Polen: – Alliansen med USA er verdiløs! Tapere!

Under krisa i Ukraina har Polen framstått som USAs beste allierte i Europa. Men forholdet er kanskje ikke bare jordbær og bløtkake, i hvert fall ikke hvis vi skal tro lekkasjene fra det polske ukemagasine Wprost som gjengis i The Guardian. Wprost sitter med tape fra hemmelige samtaler mellom Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski og parlamentsmedlemmet Jacek Rostowski der Sikorski blant annet sier:

Du vet at alliansen Polen–USA ikke er verdt noen ting. Den er direkte skadelig fordi den skaper en falsk følelse av trygghet. … Bare tull. Kommer vi i konflikt med tyskerne eller russerne og tror at allting er supert bare fordi vi ga amerikanerne en «blow job». Tapere. Fullstendige tapere!

Sikorski omtaler forholdet mellom Warszawa og Washington med ordet «murzynskosc», som i følge ordboka skal oversette som «negerslave». Sikorski er ikke hvem som helst. Polens president sa i mai 2014 at Sikorski ville være en naturlig kandidat til posten som EUs utenriksminister etter Catherine «gosh» Ashton.

Den lekkede samtalen er naturligvis svært pinlig for den polske regjeringa, men alt dens talsperson får seg til å si er:

Det er vanskelig å forholde seg til noe som bare er et par setninger fra en samtale.

USA skaffer seg tydeligvis venner over alt fra Irak til Sentral-Europa.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.