Midtsommer

3
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Hej Pål
    Du är naturromantiker och det tycker jag är en positiv egenskap. Jag började fotografera för 40 år sedan när jag började vandra i de svenska fjällen med en kamrat. Efter den vandringen köpte jag min första systemkamera, en Minolta, Sedan bytte jag till Canon och har några stycken, som ligger oanvända i ett skåp. Jag var en Kodachromefotograf och jag tycker att det inte är lika morsamt längre sedan jag köpt en digitalkamera. Det är så lätt och billigt att ta många bilder så man blir inte lika noggrann eftersom det går att ändra i datorn efteråt. Ibland tar jag fram min gamla Canon F1 och känner på den och ser vilken kvalitet det finns i mekaniken. Ingen plast där inte. Jag tror inte att det kommer att finnas så många bilder från vår tid, då de flesta tas med en smartphone och vi vet inte om de kommer att bevaras till framtiden. Jag har sett originalbilder av Ansel Adams och det är en kvalitet som vi bara kan drömma om nu om man inte har en kamera i 200000 kr klassen. Men tack i alla fall för de fina bilderna.

    • Ja, jeg er romantiker, ikke bare naturromantiker, men helt generelt. Vi mennesker er jo bare bittesmå deler av naturen, vi er stjernestøv som holdes i live av sola og jorda. Hver eneste dag prøver jeg å legge merke til noe i naturen og holde fast ved det. En fugl i flukt, en blomst, en solnedgang, lyset etter tordenvær, prøver å ta det inn i meg og kjenne det. Det gir mye, blant annet godt humør og en følelse av å være intenst til stede.
      Jeg er dessverre ingen god fotograf. Derimot er jeg sønnen til en god fotograf. Fattern levde for fotografi og film siden han var med i Arbeiderfoto på 30-tallet og da han grunnla og ledet undervisninga av de første TV-fotografene i Norge og helt til sin død. Og jeg kunne jo ikke unngå å lære noe av ham. Kanskje det viktigste var at jeg lærte å se og lærte litt om komposisjon. Som du sikkert ser er disse bildene basert på det gyldne snitt, som fattern også var svært opptatt av. Jeg har ikke noe dyrt og godt kamera. Jeg har et enkelt og billig Nikon CoolPix, og jeg har egentlig ikke så mye tid til å drive med foto som jeg kanskje burde. Derfor blir det mest snapshots. I fjor hadde jeg en fotoutstilling i Italia sammen med sønnen min, Geir. Det var en fin opplevelse. https://steigan.no/2014/01/10/la-magia-della-rocca/

  2. Veldig bra. Det minner oss om hvilket flott land Norge egentlig er. Det eneste vi mangler, er politikere som respekterer Grunnloven. Grunnlovens &25 setter et klart forbud mot å stille norske soldater under utenlandsk kommando. Og Datalagringsdirektivet ble heldigvis ingenting av, men det ville også vært et grovt grunnlovsbrudd. Det verste er at både Ap og Høyre tydeligvis driter i det. Begge de to store partiene gir faen i Grunnloven når det passer dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.