– «Massakren på den Himmelske freds Plass». Den skjedde aldri.

0

– «Massakren på den Himmelske freds Plass». Den skjedde aldri.

Øyenvitneskildring fra Kjell Gjerseth:

25 års dag for «Massakrene på Den Himmelske Freds Plass». Kina stenger nettet og holder kjeft om hendelsene. Med en brukbar begrunnelse: Det var aldri noen massakre på selve plassen.
Det var en studentaksjon, tusen telt, engasjerte unge som ville forandring. De fikk støtte fra Hong Kong og hele den vestlige verden. Myndighetene snakket med studentlederne og forsøkte å finne en løsning, men ledelsen i KKP bestemte seg for å få slutt på demonstrasjonen, muligens framskyndet av at studentene satte opp en fantastisk kopi av Frihetsgudinnen i New York midt på plassen….den var vakker, men ytterst upassende.
Dagen i forveien rykket soldatene inn mot Tienanmen bare væpnet med batonger. De ble jaget av Beijing-folk som ville beskytte studentene. Dagen etter rykket hæren inn med skarpladde våpen. Sivilbefolkningen angrep dem mens de var på vei til Tienanmen. Utbrente soldatlik ble hengt under forgjenger-bruer over avenyene, ungdommer ble kjørt til sykehus mens soldatene skjøt i folkemenger på flukt i avenyene. Men det ble ikke løsnet et eneste skudd mot studentene på Den Himmelske Freds Plass. (Har skrevet om dette før, og da var det en som mente at en student ble skutt.) Gutten som stoppet tanksen er blitt et historisk bilde. Jeg vet ikke hva som skjedde med ham, men har hørt at han satt 6 mnd i fengsel og senere dro til Hong Kong, men vet ikke.

Les videre her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.