Arbeidsløsheten i Italia øker for 11. kvartal på rad

0

Arbeidsløsheten i Italia øker for 11. kvartal på rad

Italienerne kaller landet sitt il bel paese, det vakre landet, og de elsker det, sjøl om de hater politikerne sine. Nå er il bel paese hardt ute å kjøre. Økonomien har vært i en langsom, men svært merkbar nedgang på hele 2000-tallet, og nå kan igjen det statistiske sentralbyrået Istat melde om ny rekord i arbeidsløshet. La Repubblicaskriver:

Arbeidsløsheten løper videre uten stans: første kvartal 2014 er det registrert den ellevte semmenhengende kvartalsmessige økninga fra 2004. Og  dataene fra Istat er dramatiske: de første tre månedene i året er arbeidsløsheten økt til 13,6%, en økning på 0,8% fra samme periode i fjor.

For ungdommen er situasjonen enda verre: blant unge fra 15 til 24 år er arbeidsløsheten nå 46%. I absolutte tall er det nå 3,5 millioner arbeidsløse i Italia. Det er 200.000 flere enn i fjor.  Aller verst er det i il Mezzogiorno,Sør-Italia, der er den totale arbeidsløsheten nå 21,7% og 60,9% blant de unge. Mens det nå er en svak nedgang i arbeidsløsheten for EU som helhet, opplever altså Italia at den stiger til himmels, uten stans.

Hva jeg synes om Matteo Renzi? Jeg stoler ikke på fjeset hans, sier 23-årige Danielle Barrese fra Calabria. «Og jeg stoler ikke på noen løfter til ungdommen i dette landet.«

Realistisk vurdering, skulle vi tro.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelCivitas rike onkler
Neste artikkel– «Massakren på den Himmelske freds Plass». Den skjedde aldri.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).