Arbeidsløsheten i Italia øker for 11. kvartal på rad

0

Arbeidsløsheten i Italia øker for 11. kvartal på rad

Italienerne kaller landet sitt il bel paese, det vakre landet, og de elsker det, sjøl om de hater politikerne sine. Nå er il bel paese hardt ute å kjøre. Økonomien har vært i en langsom, men svært merkbar nedgang på hele 2000-tallet, og nå kan igjen det statistiske sentralbyrået Istat melde om ny rekord i arbeidsløshet. La Repubblicaskriver:

Arbeidsløsheten løper videre uten stans: første kvartal 2014 er det registrert den ellevte semmenhengende kvartalsmessige økninga fra 2004. Og  dataene fra Istat er dramatiske: de første tre månedene i året er arbeidsløsheten økt til 13,6%, en økning på 0,8% fra samme periode i fjor.

For ungdommen er situasjonen enda verre: blant unge fra 15 til 24 år er arbeidsløsheten nå 46%. I absolutte tall er det nå 3,5 millioner arbeidsløse i Italia. Det er 200.000 flere enn i fjor.  Aller verst er det i il Mezzogiorno,Sør-Italia, der er den totale arbeidsløsheten nå 21,7% og 60,9% blant de unge. Mens det nå er en svak nedgang i arbeidsløsheten for EU som helhet, opplever altså Italia at den stiger til himmels, uten stans.

Hva jeg synes om Matteo Renzi? Jeg stoler ikke på fjeset hans, sier 23-årige Danielle Barrese fra Calabria. «Og jeg stoler ikke på noen løfter til ungdommen i dette landet.«

Realistisk vurdering, skulle vi tro.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.