Kommer snart til ei gate nær deg: Panservognpolitiet

0

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver om militariseringa av det amerikanske politiet. Materiell fra den amerikanske hæren som er blitt overflødig på grunn av den delvise tilbaketrekninga fra Afghanistan blir nå utplassert i amerikanske byer og småbyer. Politiet blir som en okkupasjonshær i eget land. I USA øker protestene mot panservognpolitiet. Foreløpig med liten virkning.

militarisert politi

Forrige artikkelEn ny komiker er født: Hans navn er John Kerry.
Neste artikkelPrivatisering – lissepasning fra Ap til Høyre
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).