Kommer snart til ei gate nær deg: Panservognpolitiet

7

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver om militariseringa av det amerikanske politiet. Materiell fra den amerikanske hæren som er blitt overflødig på grunn av den delvise tilbaketrekninga fra Afghanistan blir nå utplassert i amerikanske byer og småbyer. Politiet blir som en okkupasjonshær i eget land. I USA øker protestene mot panservognpolitiet. Foreløpig med liten virkning.

militarisert politi

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Senkapitalismen er på vei inn i en fascistoid fase. Og legg merke til makthavernes nytale: Oligarki blir til «demokrati». Logisk nok blir da undertrykking av systemkritisk opposisjon til «forsvar av demokratiet».

  • Ja, dette skjer over hele den vestlige verden, og kalles naturligvis forsvar for demokratiet. Så fascismen blir det ultimate «forsvaret for demokratiet».

   • Fascismen i Italia oppsto utfra storkapitalens og godseiernes behov for å holde den organiserte arbeiderklassen nede. Det ble skapt et korporativt samfunn anført av den kapitalistiske eliten, slik som Agnelli (Fiat).
    Ja, jeg har truffet Mao og alle Kinas ledere fra 1970 til 1984.

    • 1. Jeg møtte Mao fordi Mao ville møte en gjeng med ungdommer, som vi var. Han var svært vennlig mot oss. Det du tenker på er Det store spranget. Det var katastrofalt. Jeg har gjennomført flere intervjuer om dette i Kina og folk fortalte om hvor forferdelig den perioden var i enkelte regioner. Etter opprøret i Ungarn trodde Mao at Vesten var i ferd med å rulle opp de sosialistiske landa og at Kina sto i fare for å bli angrepet, kanskje med atomvåpen. (Frigitte amerikanske dokumenter viser at det fantes slike planer.) Derfor ville Mao at Kina raskt skulle bli sjølforsynt med stål og korn. Det ble lagt helt urealistiske planer basert på feilaktig informasjon. Dette falt sammen med uår og internasjonal blokkade. Det ble en omfattende hungersnød. Mange døde av sult. Hvor mange er ikke godt å si. De tallene som brukes av anti-kommunister er tatt helt ut av lufta. Men at politikken var katastrofal, er det ingen tvil om. Ser du Maos livsverk under ett, ser vi derimot at hans politikk førte til at millioner ble reddet fra sult og fattigdom og det ble bygd en industriell og økonomisk basis som er brunnlaget for det Kina vi ser i dag.
     2. Spørsmål 2 skjønner jeg ikke.
     3. Jeg prøver å bruke betegnelser som er dekkende utfra hva de står for. Jeg bruker ikke ordet fascistisk som skjellsord, men som et politisk begrep som knytter seg til en bestemt form for høyreekstrem og reaksjonær politikk. Hitlers nasjonalsosialisme likner fascismen på så mange områder at man kan si at de er like. Men mens Mussolinis fascisme var et slags enhetlig ideologisk system, var Hitlers nazisme mer opportunistisk og usammenhengende. Mussolini hadde f.x. ikke noe program for jødeutryddelser. Det fantes framtredende jøder i det italienske partiet.
     4. Tjen folket er ei tragisk gruppe. De ikoniserer AKPs glansperiode på søttitallet på en sånn måte at det blir en parodi. De reindyrker våre feil, uten å få med seg våre beste sider. Det beste TF kan gjøre for kommunismen er å legge ned organisasjonen. De tilfører ingenting annet enn skade, og de har ingen konkret analyse eller konkret politikk å tilby folk av i dag.

 2. Jesse Ventura, tidligere fribryter og partiuavhengig eks-guvernør i Minnesota, er vel ikke akkurat venstresida sin mann i ett og alt. Men jeg har likevel stor sans for hans analyser av amerikansk politikk. Han treffer spikeren støtt og stadisg.

 3. Forøvrig har jo stortingsvedtaket om kommunalt tiggeforbud skapt en presedens for at myndighetene kan forby folk å være fattige. Gjett hvem det er retta mot. I 1951 fikk tatere forbud mot å eie hester, i 2014 får romfolk forbud mot å be om hjelp. Forfølgelsen mot romanifolket er helt systematisk.

 4. Må jo ellers bare si at den norske regjeringa følger ei retning jeg misliker STERKT!!! . Tiggeforbud og plikt til å angi «radikalere».Venter bare på at det skal bli plikt til å angi folk som gir penger til tiggere. Det er jo ei handling som kan tyde på ei kommunistisk innstilling.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.