ISIL-jihadistene og sponsorene deres

0

ISIL-jihadistene og sponsorene deres

Som meldt tidligere sa USAs utenriksminister Komiske Kerry at USA ikke har noe ansvar for det som har skjedd i Libya og Irak. Som et apropos til denne årets höjdare kommer det stadig mer fakta om hva USA og deres nære venner ikke bare har gjort, men også gjør.

Den svært velinformerte jopurnalisten Robert Fiskskriver i sin spalte i The Independent at Iraq crisis: Sunni caliphate has been bankrolled by Saudi Arabia:

Fra Aleppo i det nordlige Syria til grensa mellom Iran og Irak hersker nå jihadistene i ISIS (ISIL) og andre smågrupper betalt av de saudiske wahhabittene – og Kuwaits oligarker  – over tusener av kvadratkilometer.

Fra Jerusalem skriver Aaron Klein i WND:

Medlemmer av Den Islamske staten i Irak og Levanten (ISIL/ISIS) ble trent av instruktører fra USA i en hemmelig base i Jordan i følge velinformerte jordanske tjenestemenn. De sa at flere titalls ISIL-medlemmer ble trent som en fordekt støtte og hjelp til opprørerne for å ramme regimet til den syriske presidenten Bashar al-Assad.

I 2013 meldte det tyske magasinet Der Spiegel at amerikanske militære trente syriske opprørere i Jordan. I en annen artikkel i WND skriver Aaron Klein at Saudi-Arabia er hovedkrafta bak væpning og finansiering av ISIL.

Som kjent er det «moderate» diktaturet i Saudi-Arabia nest etter Israel USAs beste allierte i Midt-Østen.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.