ISIL-jihadistene og sponsorene deres

0

ISIL-jihadistene og sponsorene deres

Som meldt tidligere sa USAs utenriksminister Komiske Kerry at USA ikke har noe ansvar for det som har skjedd i Libya og Irak. Som et apropos til denne årets höjdare kommer det stadig mer fakta om hva USA og deres nære venner ikke bare har gjort, men også gjør.

Den svært velinformerte jopurnalisten Robert Fiskskriver i sin spalte i The Independent at Iraq crisis: Sunni caliphate has been bankrolled by Saudi Arabia:

Fra Aleppo i det nordlige Syria til grensa mellom Iran og Irak hersker nå jihadistene i ISIS (ISIL) og andre smågrupper betalt av de saudiske wahhabittene – og Kuwaits oligarker  – over tusener av kvadratkilometer.

Fra Jerusalem skriver Aaron Klein i WND:

Medlemmer av Den Islamske staten i Irak og Levanten (ISIL/ISIS) ble trent av instruktører fra USA i en hemmelig base i Jordan i følge velinformerte jordanske tjenestemenn. De sa at flere titalls ISIL-medlemmer ble trent som en fordekt støtte og hjelp til opprørerne for å ramme regimet til den syriske presidenten Bashar al-Assad.

I 2013 meldte det tyske magasinet Der Spiegel at amerikanske militære trente syriske opprørere i Jordan. I en annen artikkel i WND skriver Aaron Klein at Saudi-Arabia er hovedkrafta bak væpning og finansiering av ISIL.

Som kjent er det «moderate» diktaturet i Saudi-Arabia nest etter Israel USAs beste allierte i Midt-Østen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.