Civitas ekstreme sengekamerater

0
Marielle Leraand
Marielle Leraand

(Svarinnlegg til Civitas Bård Larsen i VG 31. mai 2014)

Bård Larsen vier Rødt og meg oppmerksomhet i en kronikk i VG 31.mai. Jeg føler meg en smule beæret over at han følger såpass nøye med på min Facebockprofil og velger å sitere meg: «Stilheten fra kommentariatet er øredøvende når oligarker og det ekstreme høyre begår overgrep i landet, men i fistel over hva enn Russland måtte foreta seg. Norge/EU/USA og IMF vet å støtte de ‘riktige’ folka og de får denne gangen god hjelp av et samla og fordumma vestlig mediekorps!»

Det er flott å få muligheten til å spre denne kritikken der den hører hjemme: til hele medie-Norge. Ukraina-konflikten har blitt totalt dominert av ensidig dekning hvor det lages enorme konspirasjoner om alt som muligens Russland kunne stå bak, mens det fremstilles som helt greit at en EU og USA-støtta elite utfører væpna maktovertakelse, med den nynazistiske-vennlige militsen Høyresektoren i front. Det hele toppa seg når Hans-Wilhelm Steinfeld gjennomførte et koseintervju med lederen av Høyresektoren, Dmytro Jarosj på Søndagsrevyen for noen uker siden. Ingen kritikk av denne ekstreme gruppen kom frem i intervjuet. Han ble snarere fremstilt som en helt vanlig og hyggelig fyr.

Dagsrevyen og Urix-sendingene har dag ut og inn latt være å fokusere på de ekstreme kreftene som sto i front for den væpna revolusjonen i landet. Mediene har heller ikke utfordra Børge Brende og regjeringa som aktivt støtta opp om og økonomisk stilte Norges og skattebetalernes penger til disposisjon for denne kuppregjeringen uten betenkeligheter.

Civitas Bård Larsen skriver i sin kronikk om hvordan de høyre-ekstreme har liten oppslutning i det ukrainske folket. Larsen og den NHO-finansierte tenketanken han tilhører tok derimot ikke til motmæle da hele fire ministre fra det nazivennlige Svoboda ble innsatt i kuppregjeringa. Dette uten noen form for valg, men snarere som resultat av å med voldelige midler ha styrta en lovlig og demokratisk valgt president.

Jeg finner det interessant hva den NHO-finansierte tenketanken Civita ser på som sine politiske venner, og hvem de ikke har noen som helst problemer med å samarbeide med. I den sammenheng kan jeg minne om NHOs søsterorganisasjon i Venezuela, Fedecameras, som sammen med militære ledere gjennomførte et kupp mot den gjenvalgte presidenten Hugo Chavez i 2002. Men det er kanskje greit å gjennomføre kupp mot lovlig valgte presidenter, så lenge det er høyresida parra med big business som står for det?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNixon: – Jeg vil heller bruke atombomben. Tenk stort, Henry!
Neste artikkelGallup: – Ukrainere ønsker ikke NATO-medlemskap