Skiferoljemirakelet forsvinner!

0

Skiferoljemirakelet forsvinner!

Den amerikanske skifergass- og skiferoljerevolusjonen ser ut til å forsvinne i tynn luft. 21. mai 2014 nedgraderte det amerikanske energibyrået EIA de utvinnbare forekomstene i Monterey-formasjonen, som er rangert som nummer 1 i USA. Og det var ikke hvilken som helst nedgradering. Vi snakker om nedgradering med 96%!

EIA skjærer ned sitt anslag på de utvinnbare reservene i Californias Monterey-skifer med 96%, og peker på at USAs største formasjon vil bli vanskeligere å utvinne enn tidligere antatt.

Monterey-formasjonen ble in 2012 estimert til å innehold 13,7 milliarder fat olje. Den nye vurderinga fra EIA lyder på 0,6 milliarder fat, altså 4,3% av forrige anslag. Norsk presse, anført av Aftenposten, har vært helt over seg over den amerikanske skifergassrevolusjonen. Noen svært få av oss har vært mer kritiske, slik som oljekrisa.no og steigan.no E24 kunne i fjor fortelle at USA på grunn av skifergassrevolusjonen er blitt en versting på fakling, noe som nå er synlig fra verdensrommet. Dette betyr, som jeg har pekt på tidligere, at Obamas løfte til Europa og Ukraina om å erstatte russisk naturgass med amerikansk skifergass, er en ondskapsfull bløff.

Ingen firmaer har til nå tjent penger på skifergass/olje. De eneste som tjener penger er de som selger aksjer i skifer-firmaer. Og de er avhengige av en lettlurt presse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.