Skiferoljemirakelet forsvinner!

4

Skiferoljemirakelet forsvinner!

Den amerikanske skifergass- og skiferoljerevolusjonen ser ut til å forsvinne i tynn luft. 21. mai 2014 nedgraderte det amerikanske energibyrået EIA de utvinnbare forekomstene i Monterey-formasjonen, som er rangert som nummer 1 i USA. Og det var ikke hvilken som helst nedgradering. Vi snakker om nedgradering med 96%!

EIA skjærer ned sitt anslag på de utvinnbare reservene i Californias Monterey-skifer med 96%, og peker på at USAs største formasjon vil bli vanskeligere å utvinne enn tidligere antatt.

Monterey-formasjonen ble in 2012 estimert til å innehold 13,7 milliarder fat olje. Den nye vurderinga fra EIA lyder på 0,6 milliarder fat, altså 4,3% av forrige anslag. Norsk presse, anført av Aftenposten, har vært helt over seg over den amerikanske skifergassrevolusjonen. Noen svært få av oss har vært mer kritiske, slik som oljekrisa.no og steigan.no E24 kunne i fjor fortelle at USA på grunn av skifergassrevolusjonen er blitt en versting på fakling, noe som nå er synlig fra verdensrommet. Dette betyr, som jeg har pekt på tidligere, at Obamas løfte til Europa og Ukraina om å erstatte russisk naturgass med amerikansk skifergass, er en ondskapsfull bløff.

Ingen firmaer har til nå tjent penger på skifergass/olje. De eneste som tjener penger er de som selger aksjer i skifer-firmaer. Og de er avhengige av en lettlurt presse.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Du lager bedre journalistikk enn alle medlemmer av Norsk Journalistlag til sammen. Monterey føyer seg inn i rekken av «etter hypen»-nyheter som stort sett ikke registreres i de kontrollerte mediene. Slik skapes et systematisk ensidig bilde av virkeligheten. Bare en liten presisering til den norske teksten: EIA er det amerikanske energidepartementets statistikkontor eller -gren, det er altså offisielle tall det handler om. Fortsett som du stevner.

  Beste hilsen Jan Herdal
  oljekrisa.no

  • Takk skal du ha. Jeg må jo innrømme at jeg også står i gjeld til deg når det gjelder olje og gass. Du har gjort et banebrytende arbeid, som jeg håper du følger opp.

   Det jeg håper er at folk som leser dette sprer det til alle venner og bekjente, og at de sjøl rapper hensynsløst fra min dokumentasjon og mine poenger. Eliten har enorm makt, men de er også sårbare. Det går an å undergrave autoriteten deres og gi folk mot til å stå i mot fordømmelsene fra kommentariatet.

   • Sprer så godt jeg kan ved å legge ut linker på Twitter. Viktig å gjøre folk oppmerksomme på elitens løgner og grådighet. Og på tide å etablere et reelt alternativ.

    • Takk skal du ha. Ja, det er på tide å etablere et reelt alternativ. Det haster faktisk. Problemet er at selv folk som burde gjennomskue systemet har så mange illusjoner om det, at det må gjøres så mye arbeid for å få dem til å forstå.
     De første fire oppgavene er:
     1. Analyse
     2. Formidling
     3. Skolering
     4. Opplæring
     Jeg har stilt meg som oppgave å bidra til alt dette, men ideelt sett burde vi har vært et kooperativ av anti-system folk som kunne utfylle hverandre og styrke hverandre i dette arbeidet. Jeg skiller mellom skolering og opplæring, fordi skolering betyr å lære opp folk i denne innsikten. Opplæring handler om å gjøre dem i stand til å gjøre den samme typen arbeid sjøl. Og så følger:
     5. Strategiutvikling
     6. Organisering
     7. Praktisk iverksetting
     De fundamentene som dagens system hviler på forvitrer så fort og sammenbruddet er allerede i gang, så vi kan ikke vente til en gang i framtida med å bygge et alternativ. Det arbeidet burde ha startet i går, og det må i alle fall starte nå.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.