Morgen i Hessen

0

Dette bildet er tatt en tidlig morgen litt nord for Bad Hersfeld i Hessen. Rapsdyrking er et viktig ledd i Tysklands Energiewende. Dagen før hadde ukrainske nazister massakrert kanskje så mange som 38 mennesker i Odessa. Jeg hadde bare så vidt fått med meg nyhetene på nettet. Og norske medier var tause. I det vakre midt-tyske landskapet nøt jeg skjønnheten, men tenkte: Kanskje var det slik den var, den siste fredsvåren?

raps

PS: tallet på drepte viste seg å være høyere enn 38, og norsk presses behandling av massakren enda mer pro-nazi enn jeg hadde fryktet.

Forrige artikkelMay day 2014 – unite and fight!
Neste artikkelNRKs koseintervju med nazisten og morderen Dmitro Jarosj
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).