Berlusconis nestkommanderende – sju års fengsel for samarbeid med mafiaen

0

Berlusconis nestkommanderende – sju års fengsel for samarbeid med mafiaen

Italiensk Høyesterett har nå dømt Berlusconis nestkommanderende Marcello Dell’Utri til sju års fengsel for sammensvergelse med mafiaen. Saka har pågått i nesten 20 år, men nå er dommen endelig.

Høyesterett sier at det er «rikelig med bevis» på at Marcello Dell’Utri i 1974–1992 var mellommann mellom Silvio Berlusconi og Cosa Nostra og at utbetalinger til medlemmer av mafiaen har kommet punktlig i denne tida.

Dell’Utri grunnla Forza Italia sammen med Berlusconi i 1993. I mange år var han generalsekretær i partiet, og han har vært senator og medlem av Europaparlamentet. Han har aldri lagt skjul på at han er en sterk tilhenger av Benito Mussolini.

Berlusconi og Dell’Utri har også vært etterforsket for å ha hatt kjennskap til mafiaens bombekampanjer i 1993–94, men denne saka er henlagt.

Enda en brikke i puslespillet om den italienske staten og mafiaen er på plass, men får vi noen gang se hele bildet?

 

Forrige artikkelFattern
Neste artikkelMordbrann-regimet og vestlig taushet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).