Yatseniuk godkjent av finanseliten i 2013

0
Fra Trilateralens møte i Krakow

Hvorfor var USA så knallhardt for å sette inn Arseniy Yatsenyuk at Victoria Nuland fra State Department forbannet EU? Slik det ser ut nå var dette forberedt i lang tid.

Trilateralkommisjonen holdt en konferanse i Krakow i Polen 25.–27. oktober 2013.

Konferansen åpnet med en svært patriotisk tale av Polens president Bronisław Komorowski som understreket Polens ledende rolle i Sentral- og Øst-Europa og la vekt på behovet for en rask integrasjon av disse lande i EUs strukturer.

Hovedsak på konferansen var en behandling av en rapport fra Trilateralkommisjonens europeiske leder Jean-Claude Trichet om hvordan Europa skal skape «en virkelig politisk og økonomisk union». Dokumentet ligger her.  Det er interessant, og bør leses for å få inntrykk av hvordan eliten tenker.

Annen dag av konferansen var viet til Ukraina:

Ukraina har ingen alternativer til europeisk integrasjon, og det eneste spørsmålet som står igjen er løslatelse av Yulia Tymoshenko, og det må løses innen tre uker (!).

Blant talerne var Ukrainas tidligere utenriksminister Leonid Kozhara, Arseniy Yatsenyuk, Polens tidligere president Aleksander Kwaśniewski og tidligere USA-ambassadør til Ukraina Steven Pifer.

Yatsenyuk har forresten sin egen stiftelse: Open Ukraine Foundation. Dens partnere er: Victor Pinchuk Foundation (oligark), Chatham House, NATO(!), Black Sea Trust for Regional Cooperation (The German Marshall Fund of USA), International Renaissance Foundation (Soros), National Endowment for Democracy (CIA), Swedbank, Horizon Capital (USAID), Den polske ambassaden i Kiev og US State Department.

Trilateralens møte la tydeligvis opp strategien for Ukraina, og Yatsenyuks opptreden var sannsynligvis hans svennestykke. Etter det var det klart hvem som var finanselitens mann til å overta Ukraina, eller kanskje rettere: hvem som skulle gjøre drittjobben med å få Ukraina inn under IMFs kontroll.

Noen prøver å avvæpne kritikken av Trilateralkommisjonen ved å snakke om kritikerne i samme åndedrag som New Age og halvgale konspirasjonsteorietikere. Men nei, kommisjonen kler seg ikke i hetter og ofrer levende kyllinger under hemmelighetsfulle midnattsmesser.

Det er en samling av mektige herrer (og noen få damer) som møtes regelmessig for å legge opp planer og legge føringer for hvordan både EU, NATO og enkeltland bør styres til fordel for internasjonal finanskapital. Og i oktober 2013 la de opp den strategien de har fulgt for Ukraina. På møtet deres i Washington 25.–27. april 2014 var Russland hovedtema. Det foreligger ikke noe referat fra møtet ennå.

Her er noen av dem under konferansen i Krakow.

trilateralen krakow
Trilateralkommisjonen under møtet i Krakow. Jean-Claude Trichet nr. 3 fra venstre

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.