USAs etterretning lagde en «kubansk twitter»

3

USAs etterretning lagde en «kubansk twitter»

Gjennom dekkorganisasjonen National Endowment for Democracy (NED) bygde CIA opp en tilsynelatende uskyldig nettjeneste på Cuba. Metoden besto i å lage en tjeneste basert på Twitter som i utgangspunktet skulle formidle nyheter om fotball, musikk og orkanvarsler.

Når man så hadde oppnådd en kritisk masse med noen hundretusen brukere, skulle man så begynne å ta opp brennbare politiske spørsmål og bruke nettverket til å få massespredning, for så å utløse en «kubansk vår».

Det er Washington Post som skriver dette basert på avsløringer fra Associated Press.

CIA hadde bygd opp det hele med konto på Cayman Islands og sivil teknologisk ekspertise. Dette er en variant av det systemet CIA brukte for å bygge opp EuroMaidan i Ukraina, der også NED, USAID og sosiale nettverk har spilt en sentral rolle. Det viser seg også at USAID har et eget Office of Transition, kontoret for overgang (?), for å forberede regimeskifter.

Dette reiser også spørsmålet: Er Twitter, Facebook og resten av de sosiale mediene bare CIAs forlengede armer?

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. «Dette reiser også spørsmålet: Er Twitter, Facebook og resten av de sosiale mediene bare CIAs forlengede armer?»
    Ikke bare, vil jeg tro. Du og jeg, Pål. Vi er jo på Facebook ..
    😉

    • Sant nok, Ola, men det viser seg jo at NSA har full innsikt i våre data gjennom kontroll over Facebooks servere. Kanskje det var meningen hele tida? Hvem er egentlig Mark Zuckerberg og hvem bralte ham dit han er i dag?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.