Ukrainas hær – blakk og demoralisert

3

Ukrainas hær – blakk og demoralisert

CIA-sjef John Brennan var i Kiev 13. april for å instruere kuppregjeringa i hvordan den skulle slå ned opprøret i øst. Deretter erklærte lederen for operasjonen, general Vasilij Krotov:

Opprørerne må legge ned våpnene, ellers vil de bli utslettet.

Men operasjonen har ikke gått helt slik Brennan og Krotov har tenkt seg. De ukrainske styrkene som rykker inn i øst har liten lyst på å skyte på sitt eget folk, og de blir stoppet av sivile, som enten blokkerer dem, eller de overgir seg og går over til opprørerne med stridsvognene sine. Hæren er blakk og demoralisert.

Som en soldat sa til Reuters:

På basen har vi ikke fått mat på tre dager. Her gir folk oss mat. Hvem tror du vi vil slåss for?

I følge en reportasje i Kyiv Post blokkerte sivile 18 pansrede kjøretøyer og nektet dem adgang til byen Kramatorsk.

I NATO fortsetter Anders Fogh Rasmussen å snakke om «de væpnede prorussiske separatistenes voldelige handlinger».

Er det demonstrantene i Donetsk og Kramatorsk han tenker på?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Hvor i Ukraina kommer disse soldatene som overgir seg fra? Ingen som har sjekket? La meg gjette på at de kommer fra russiskvennlige områder og at dere første språk er russisk.
    Det blir utrolig overfladisk å utelate slike opplysninger, og om de ikke er tilgjengelig må det i det minste opplyses om det. Det forventer jeg av deg Pål. Ellers blir det bare ren propaganda, og det syns jeg du skulle holde deg for god til.

    • Helt umulig for meg å si. Alle i Ukraina snakker russisk. Timosjenko har russisk som førstespråk og snakker ukrainsk på TV. Jeg gir dere mine kilder, så kan dere lese og grave og tenke sjøl. Ganske fornøyd med at jeg har funnet Kyiv Post som virker ganske balansert.

  2. Det er vel rimelig å anta at samme hvor du kommer fra i landet, så strider det mot menneskelig natur å skyte på sine egne. Nå er det også et faktum at det er nazister og fasister som har fått ansvaret for voldsapparatet i den vestlige delen av Ukraina.
    Ellers syntes jeg det må være rimelig at de som holder til bak barrikadene i Kiev må innlevere sine våpen og rydde opp etter seg om demonstrantene i øst skal avvæpnes. Det bør vel være litt balanse i sakene her. Ellers kan vi vel notere oss at Ukraina skandalen har avslørt store motsetninger innen NATO. Supermakten USA er en supermakt på vei ut. Nedsyltet i gjeld. At de er den drivende kraften med sine provokasjoner mot Russland er nå tydelig for enhver. Hensynet til europeernes interesser ser ut til å være fraværende. For meg ser det ut som om russerne er de som representerer fornuften i denne saken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.