Fraternisering i Øst-Ukraina

0

Fraternisering i Øst-Ukraina

Flere meldinger fra Øst-Ukraina tyder på at de militære styrkene som er sendt dit av kuppregjeringa i Kiev har liten lyst på å åpne ild mot de sivile opprørerne de møter.

Kyiv Post, som er ei uavhengig nettavis med hovedkvarter i Kiev skriver:

Journalister fra Kyiv Post som er på stedet rapporterer at ukrainske styrker som var omgitt av sivile og pro-russiske opprørere i Kramatorsk heiste det russiske flagget etter å ha snakket med den selvoppnevnte ordføreren i Sloviansk. Etter å ha desertert dro soldatene i pansrede kjøretøyer sammen med Kleml-støttede soldater uten distinksjoner til Sloviansk.

Kuppregjeringa i Kiev nekter for at dette er foregått, men det ligger et stort antall videoer på nettet som viser situasjoner der sivile stopper ukrainske stridsvogner uten at det kommer til kamp. Washington Post melder om det samme. Og BBC.

Det russiske RIA Novosti melder at seks ukrainske militære kjøretøyer byttet side i Kramatorsk og heiste det russiake flagget, og at mannskapene på tre panservogner i Donetsk gjorde det samme. Vi ønsker ikke å være i krig med folket, skal de ha sagt i følge russiske kilder. Les også reportasjen i Kyiv Post.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.