Aggressiv opptrapping fra NATOs side

0

– NATO vil øke den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa og de baltiske landene i lys av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen etter et møte i NATOs råd 16.04.2014.

Det varsles utplassering av kampfly i Baltikum, Polen og Romania, og Nederland vurderer å utplassere to F-16-fly i Ukraina. Fra før av er to amerikanske marinefartøyer utplassert i Svartehavet. Dessuten skal NATO-flåten i Middelhavet styrkes.

Fra Russlands side kan ikke dette oppfattes som annet enn en aggressiv opptrapping. Og det virker nesten som om NATO er skuffet over at Ukrainas soldater nekter å skyte på sine egne.

(Kartet nedenfor er oppdatert fordi Norge, Nederland og Belgia sender marinefartøy til Østersjøen for å øke NATOs opptrapping mot Russland.

NATO kart_edited-2
Den nye styrkeoppbygginga fra NATOs side, slik den framgår av pressemeldinger fra organisasjonen.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUkrainas hær – blakk og demoralisert
Neste artikkelForskere: – USA er et oligarki
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).