Nå skal Ukraina plyndres for alvor

5

Nå skal Ukraina plyndres for alvor

USAs visepresident Joe Biden har vært på besøk i Kiev for å instruere kuppregjeringa om hvilken politikk de skal følge. Biden har blant annet snakket om at USA skal hjelpe Ukraina med å øke energiproduksjonen.

USA vil hjelpe til med teknisk know how for å øke energieffektiviteten så vel som energiproduksjonen i de ukrainske gassfeltene og utvinning av «ukonvensjonelle» gassressurser, sa et ledende medlem av Bidens delegasjon.

Ukonvensjonell gassressurser, det betyr skifergass. Den amerikanske administrasjonen ser nå i økende grad fracking som et utenrikspolitisk redskap for å øke USAs innflytelse, skriver New York Times.

ExxonMobil, Chevron, Shell og andre oljegiganter står klare til å bore etter skiferolje og -gass i Ukraina.

Som jeg har pekt på før er skifergass og -olje en hype, dessuten ødelegger den grunnvannet, skaper lokale jordskjelv og slipper ut enorme mengder klimagasser. Det viktigste med fracking er at den driver aksjekursene til de store selskapene i været.

Ukrainas avtale med IMF vil bety full privatisering av alle naturressurser. Landet legges åpen for plyndring, og oljegigantene står klare til å ødelegge landets natur.

Stakkars Ukraina.

 

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

 1. Det jeg ikke forstår helt er at Tyskland og EU finner seg i USAs oppførsel. Det er åpenbart at en USA som går dårlig ønsker å svekke handelskonkurrentene Russland og EU (indirekte).

  • Spesielt er dette et alvorlig slag mot Tyskland, som jo er en større eksportnasjon enn USA og som har store deler av sitt engasjement i øst. Jeg mistenker USA for å slå både mot Russland og Tyskland for å slå ut to konkurrenter med ett slag. Resten av EU må vel bare gjøre som USA sier.

  • USA’s militærbudsjett er vel godt over dobbelt så stort som resten av verdens samlede budsjett, så alle land — om de har livet kjært — gjør lurt i å finne seg i det meste USA foretar seg. Samme hvor forrykt og ondskapsfullt det måtte være.

   Uansett er alle nasjonalstater, selv USA, bare redskaper i megabanksternes klør. Marionettmesterne bruker hele verden som sitt dukketeater. Men USA er det viktigste redskapet, enn så lenge.

   • Og de vet at når USAs ledere først trekker fram «Hitler-stempelet» så er de merket for utryddelse. Så da trykker de seg ned i lyngen. USA har riktignok en sterk tendens til å tape alle sine kriger, men ofrene taper mest.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.