– Metanutslippene fra fracking inntil 1000 ganger større enn antatt

0

– Metanutslippene fra fracking inntil 1000 ganger større enn antatt

Det amerikanske National Academy of Sciences har gjort funn som tyder på at de amerikanske miljømyndighetene i Environmental Protection Agency dramatisk undervurderer utslippene av metan fra boring etter skifergass (fracking).

De 13 forskerne kommer fra flere forskjellige forskningsmiljøer og brukte småfly for å kartlegge utslippene av metan i Pennsylvania i 2012.

Deres målinger tyder på at utslippene av metan fra boreområdene er 100 til 1000 ganger større enn EPAs anslag.

Metan er en kraftig klimagass med omlag 20 ganger større evne enn CO2 til å holde tilbake varmestråling fra jorda.

Los Angeles Times skriver:

Forskerne fant ut at boringen av sju brønner på Marcellusfeltet i gjennomsnitt slapp ut 34 gram metan i sekundet. EPAs anslag for samme område var 0,04 til 0,30 gram metan i sekundet.

Som kjent er fracking hele grunnlaget for den angivelige energirevolusjonen i USA.

Prisen ser ut til å bli svært høy, og da tenker jeg ikke bare på de skyhøye kostnadene i dollar.

Forrige artikkelFølg jakten på demokratiet. Hvor er det blitt av?
Neste artikkelUbevæpnet kvinne stopper ukrainsk panservogn – på strak arm
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).