Geologer knytter små jordskjelv til fracking

1

Geologer knytter små jordskjelv til fracking

I Ohio har geologer for første gang konstatert at det er en forbindelse mellom såkalt fracking (hydraulisk oppsprekking) og små jordskjelv. Fracking er en metode som brukes av oljeselskapene når de borer etter skiferolje og skifergass. Metoden går ut på å injisere væske under trykk gjennom et borehull for på den måten å knuse steinen slik at olje og gass frigjøres.

En statlig undersøkelse av fem små jordskjelv i Youngstown-området i Apalakkene fant ut at injisering av sand og vann, altså fracking, i Utica-skiferen kan ha økt trykket i en forkastning slik at skjelvene ble utløst.

Dette er første gang sammenhengen mellom jordskjelv og fracking blir offisielt påvist. Men folk i Ohio og andre stater der det drives utvinning av skiferolje har lenge ment at dette skjer, og krevd forbud mot denne metoden. Oklahoma hadde i 2013 hele 222 jordskjkelv mot 64 året før.

Fracking blir også knyttet luftforurensning, forgiftning av vann og misbruk av vannressurser.

Oljeselskapene og Det hvite hus vil helst ikke høre om dette, fordi det jo er fracking som visstnok skal gjøre USA sjølforsynt med olje og gass.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Har sett folk i svære områder satte fyr på drikkevannet i kranene på kjøkkenet. Smakte petroleum av vannet. Ikke så rart etter at hele nedfallsområdet for grunnvannet var infisert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.