Geologer knytter små jordskjelv til fracking

0

Geologer knytter små jordskjelv til fracking

I Ohio har geologer for første gang konstatert at det er en forbindelse mellom såkalt fracking (hydraulisk oppsprekking) og små jordskjelv. Fracking er en metode som brukes av oljeselskapene når de borer etter skiferolje og skifergass. Metoden går ut på å injisere væske under trykk gjennom et borehull for på den måten å knuse steinen slik at olje og gass frigjøres.

En statlig undersøkelse av fem små jordskjelv i Youngstown-området i Apalakkene fant ut at injisering av sand og vann, altså fracking, i Utica-skiferen kan ha økt trykket i en forkastning slik at skjelvene ble utløst.

Dette er første gang sammenhengen mellom jordskjelv og fracking blir offisielt påvist. Men folk i Ohio og andre stater der det drives utvinning av skiferolje har lenge ment at dette skjer, og krevd forbud mot denne metoden. Oklahoma hadde i 2013 hele 222 jordskjkelv mot 64 året før.

Fracking blir også knyttet luftforurensning, forgiftning av vann og misbruk av vannressurser.

Oljeselskapene og Det hvite hus vil helst ikke høre om dette, fordi det jo er fracking som visstnok skal gjøre USA sjølforsynt med olje og gass.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.