Syria sier israelsk luftangrep stanser nødhjelpsfly til Aleppo

0

Mer enn 80 fly med nødhjelp har landet i Aleppo de siste månedene

Av Dave DeCamp, Anti-War, 7. mars 2023

Dave DeCamp.

Et israelsk luftangrep som rammet Aleppo internasjonale flyplass i Syria, har stanset hjelpeflygninger inn til byen som trengs for jordskjelvhjelp, sier en syrisk tjenestemann til AFP.

Angrepet rammet flyplassen tidlig om morgenen på tirsdag, omtrent en måned etter at et jordskjelv ødela Aleppo, en by som allerede har slitt med gjenoppbyggingen etter år med krig og på grunn av amerikanske sanksjoner som er spesielt utformet for å forhindre Syrias gjenoppbygging.

«Det er ikke lenger mulig å motta hjelpeflyvninger før skadene er reparert», sier Suleiman Khalil, en tjenestemann i det syriske transportdepartementet. Han sa at mer enn 80 fly med hjelp har landet på flyplassen i Aleppo siden jordskjelvet rammet.

I en uttalelse sier det syriske transportdepartementet at hjelpeflyene vil bli omdirigert til flyplasser i Damaskus og Latakia. Det syriske utenriks-departementet kalte angrepet en «dobbel forbrytelse» fordi det rammet en sivil flyplass og en nøkkelkanal for ankomsten av jordskjelvhjelp.

Israel trappet opp sine luftangrep mot syriske flyplasser i fjor, og hevdet at de var rettet mot iranske våpenforsendelser. Israel framstiller sine angrep i Syria som operasjoner mot Iran, men de dreper ofte syrere og skader sivil infrastruktur.

Israel har ikke kommentert angrepet mot flyplassen i Aleppo og tar vanligvis ikke æren for individuelle luftangrep mot landet. USA har vært stille om Aleppo-angrepet og støtter stilltiende Israels operasjoner i Syria ved aldri å fordømme dem.

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal vurderer og godkjenner USA også israelske luftangrep hvis krigsflyene som utfører dem, passerer nær amerikanske baser i Syria. Damaskus sa at Alepppo-angrepet ble gjennomført fra retning Middelhavet, og signaliserte at det ikke passerte en amerikansk base.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert av Anti-War:

Syria Says Israeli Airstrike Halts Earthquake Aid Flights Into Aleppo

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelBærer den med seg problematiske levninger fra rasehygienen?
Neste artikkelRussofobi og/eller ukrainofili?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.