Våpenet som ikke fins

0

Våpenet som ikke fins

I en artikkel i Washington Post 7. mars gikk USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice inn for bruke oljen som våpen mot Russland. Hun skriver at

«snart vil Nord-Amerikas overflod av olje og gass drukne Moskvas kapasitet. Ved å gå inn for rørledningen Keystone XL og eksport av naturgass sender vi et signal om at vi akter å gjøre nettopp det.»

oljekrisa.no skriver:

Hennes forestillinger om at det fins «tight» olje og gass i overflod i USA er utbredt blant mange opinionsdannere i vest. De tar feil.

Skribenten Kurt Cobb gjennomgår fakta om USAs olje og gassproduksjon, og påviser at landet er og vil fortsette å være en nettoimportør av olje og gass.

Så når er det USA skal begynne drukne verdensmarkedet i olje og dermed utfordre Russlands eksportmaskin? Det mest troverdige svaret er aldri.

Dårlig gjort å sjekke fakta når politikerne kommer med drømmene sine.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAtt se sig själv i andra
Neste artikkel– Han lever i sin egen verden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).