Våpenet som ikke fins

4

Våpenet som ikke fins

I en artikkel i Washington Post 7. mars gikk USAs tidligere utenriksminister Condoleezza Rice inn for bruke oljen som våpen mot Russland. Hun skriver at

«snart vil Nord-Amerikas overflod av olje og gass drukne Moskvas kapasitet. Ved å gå inn for rørledningen Keystone XL og eksport av naturgass sender vi et signal om at vi akter å gjøre nettopp det.»

oljekrisa.no skriver:

Hennes forestillinger om at det fins «tight» olje og gass i overflod i USA er utbredt blant mange opinionsdannere i vest. De tar feil.

Skribenten Kurt Cobb gjennomgår fakta om USAs olje og gassproduksjon, og påviser at landet er og vil fortsette å være en nettoimportør av olje og gass.

Så når er det USA skal begynne drukne verdensmarkedet i olje og dermed utfordre Russlands eksportmaskin? Det mest troverdige svaret er aldri.

Dårlig gjort å sjekke fakta når politikerne kommer med drømmene sine.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

    • Sant nok. Men det må da være NOEN journalister som kan regne og lese lett tilgjengelig statistikk.

      • Husk at journalistene (og viktigere: redaktørene) jobber for politikerne/banksterne. De leverer bare propaganda som er godkjent av makthaverne. At USA, takket være fracking og tjæresand, er selvforsynte — er blitt et mantra som gjentas til det kjedsommelige av politikere, journalister, redaktører og andre opinionsdannere som er ivrige etter å lure med seg flere investorer inn i frackingbobla som snart er klar til å sprekke. Det er bare et gedigent Ponzi scheme, i likhet med resten av verdensøkonomien. Milliarder av dollar sprøytes inn i et luftslott. At millioner av menneskers drikkevann forgiftes i samme slengen, er selvsagt en pris myndighetene er villige til å betale for å få tjent noen kroner på de naive investorene, økonomene og banksternes drøm om uendelige mengder fossilt brennstoff på en endelig planet med endelige ressurser.

        • Du har så rett. Mediene eies av storfinansen. Og de få avisene i Norge som ikke eies av storfinansen er totalt avhengige av politikernes goodwill for å overleve. Og det ser man da også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.