Kriminell rovdrift

0

Kriminell rovdrift

De endelige tallene fra oljedirektoratet over norsk råoljeutvinning i 2013 foreligger. Dermed er det mulig å sette opp en oversikt som viser at oljefeltene er tappet ned fra et opprinnelig innhold på 4485 mill. kubikkmeter til 644 mill. kubikkmeter.

Det betyr av ved årsskiftet var det bare 15 prosent igjen av den opprinnelige mengden.

Det er dekning for å snakke om den siste olje.

Om de er «røde» eller blå, norske politikere begriper ikke hva dette betyr.

 

Forrige artikkel«Sparepolitikken har ført til 43% mer spedbarndødelighet»
Neste artikkelCIA finansierer høyreopposisjonen i Venezuela
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).