Hetebølge i Brasil og Argentina

2

Hetebølge i Brasil og Argentina

Jeg har ikke sett det omtalt i norsk presse, men både Brasil og Argentina har opplevd ekstreme hetebølger i desember og januar. I Argentina har de den verste varmen som er notert, enkelte steder 15°C over normalen. Argentina, som er inne i sin verste økonomiske krise siden 2002, har nå opplevd dødsfall og langvarig strømutkopling på grunn av ekstremvarmen.

Men klimafornekterne i Fox News har sikkert en (bort)forklaring på dette også.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Hei. For å forstå hva som driver været må vi også studere jetstrømmene. Yr har noe om dette her:
  http://www.yr.no/nyheter/1.11515651
  Forøvrig er jeg 100% sikker på at med økende drivhuseffekt får vi mer vær.
  I gjennomsnitt blir det varmere på kloden, det blir mer ekstremvær og værbildet skifter om fra det som har vært normalt. Min forståelse er like mye tufta på de fysiske lovene som driver været som på de statistiske data som vi kan studere. I mange tilfeller mener jeg meteorologene er for dårlige til å basere sine studier på de fysiske lovene. F.eks. mangler de en dimensjon når de skal forklare lavtrykk og orkaner. Usikkerheten hos meteorologene har de selv sagt skyldes midlere evne til å publisere slik at folk forstår. Dette kommer tidvis fram i det de skriver på YR.
  På heimesida mi finner du mine refleksjoner og studier av hva som driver lavtrykk og orkaner.
  For meg er det ikke noen tvil, – det faglige stoffet i min artikkel gir forklaring på nær sagt alle værfenomener på kloden som vi mennesker opplever. Jeg har prøvd å publisere det så folk kan forstå. Jeg synes det er merkelig at hverken Klassekampen eller andre medier er interessert. Det hadde vært lekkert om du kom med en tilbakemelding, http://www.rozinante.net/birkebeiner/
  nederst på sida under vær.

  • Bra dette, Bjørn Harald. Det virker som om meteorologene har vært fornøyde med de forenklingene de har kunnet gjøre utfra det tradisjonelle værmønsteret, og når det brytes opp, så funker ikke algoritmene deres lenger. Nå tror jeg også at det er vanskelig å varsle sånt som lokale «vannbomber». Det skjer nok veldig fort, og forløpet i forkant kan nok likne et vanlig regnværsområde. Disse høytrykkene som «parkerer» er også et uvanlig fenomen for oss. Men de kan jo forklares utfra de fysiske lovene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.