Feminismens blinde flekk?

3

Feminismens blinde flekk?

Min venn Deeyah sendte meg denne lenken. I denne artikkelen i Le Monde Diplomatique skriver Rumi Hasan at «in Britain — and indeed in the West generally — there has long been a reluctance on the part of feminists to delve into areas of societies where women’s and girl’s oppression is at its greatest: that is, in many ethnic minority communities.»

Jeg skulle gjerne ha sett en kommentar fra mine feministiske venner.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Dette må ses i sammenheng med det at for eksempel amnesty er for ordnede forhold for sexarbeidere mens feministene vil kriminalisere. Er dette en annen gruppe av ‘ofre’ feministene lar seile sin egen sjø?

    • La oss holde oss unna den internasjonale sexsalgslobbyen og Amnesty-Norges naive rolle som » nyttige idioter».
      Er usikker på om det er riktig å overføre beskrivelsen av forholdene i UK direkte til Norge. Opplever at feminister/kvinnesakskvinner tar opp og protester mot æresdrap, kjønnslemlesting, tilsløring etc. På samme tid ser vi en tendens til å godta eller «skjønne» det flere oppfatter som undertrykkende praksis og kvinnesyn, så som hijab etc. Vi støtter innvandrerjentene som står fram og som blir truet , vi tier ikke stille om det. Det er gode eksempler på solidariske prosjekter utenfor Norges grenser «kvinner kan» , etc. MEN, det betyr ikke at det ikke kan gjøres mere, både fra samfunnets side og i organisasjoner.

      • Jeg diskuterte dette med Deeyah i fjor og slik jeg forsto henne opplevde hunn ikke å få noen støtte fra norske feminister da hun tok opp sin bokstavelig talt risikable kamp mot patriarkatet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.