Bernanke visste om rentesvindel

0

Bernanke visste om rentesvindel

Møtelogger fra den amerikanske sentralbankens møter viser at bankens ledelse og sentralbanksjef Ben Bernanke visste om den store Libor-svindelen allerede i 2008.

Men offentligheten fikk først i 2012 vite om at Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Société Générale og RP Martin hadde svindlet med den såkalte interbankrenten (Libor) og på den måten tappet lånekunder over hele verden for enorme beløp. Da fikk disse bankene en bot på 14 milliarder kroner for denne svindelen.

Ben Bernanke kunne grepet inn fire år tidligere, men gjorde det ikke. Det finnes ord for sånt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPrimavera
Neste artikkelSvenske nazister støtter kuppet i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).