Svenske nazister støtter kuppet i Ukraina

0

Svenske nazister støtter kuppet i Ukraina

Nazister og høyreekstremister i Sverige er helt lyriske i sin støtte til «den nasjonale revolusjonen» i Ukraina. Ei nazigruppe planlegger å sende «Ukraina-frivillige» for å støtte sine kampfeller i landet, melder Proletären.

Det er det nazistiske nettmagasinet Motgift som skal organisere de «Ukraina-frivillige». De skriver i sitt opprop:

”Vår uppgift är att understödja de nationalistiska krafterna. Självständighetstorget i Kiev är en symbol för ett europeiskt återuppvaknande […]. Vi kan nu visa att vi står enade med vita, europeiska nationalister i annat än ord genom att sluta upp med våra kamrater. Vi har möjligheten att delta i en sann nationalistisk revolution.”

Og i Ukraina er det nazistiske militser som har den væpna makta på gateplan.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBernanke visste om rentesvindel
Neste artikkelVictoria Nuland: Fuck the EU!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).