Al-Shabaab stenger internett

0

Al-Shabaab stenger internett

Den ekstreme islamistgruppa al-Shabaab tvang i januar 2014 internettleverandører til å stenge nettet i hovedstaden Mogadishu og områdene omkring. Myndighetene i Somalia har ikke klart å få nettet i gang igjen, skriver Inter Press Service.

Avsløringene til Edward Snowden viste at USA driver omfattende spionasje mot landet ved hjelp av internett. Det ønsker al-Shabaab å motvirke ved å slå av nettet. Både forretningsfolk, universiteter og vanlige folk fortviler over at de har mistet en av sine viktigste informasjonskilder.

Forrige artikkelFlommen i England truer dyrelivet
Neste artikkelUSA planlegger opptrapping i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).