DNA til krig mot havets regnskog

0

Programkomiteen i Arbeiderpartiet insisterer på at de vil ha konsekvensutredning (les: oljeboring) i Lofoten . Dette er en krigserklæring mot det rikeste oppvekstområdet for fisk i Norge.

Røstrevet verdens største kaldtvannskorallrev

Norskekysten er et av de stedene i verden der det er flest korallrev, og verdens største kaldtvannskorallrev finnes utafor Røst. Det er tre kilometer bredt og trettifem kilometer langt. Også i norske farvann er korallrevene noen av de mest artsrike områdene. Her trives ulike smådyr, og her beiter fisken. Dette er havets regnskog. Stoltenberg vil gjerne ha oljeutvinning i Lofoten, det vil si rett ved sida av Røst-revet.
Nå er mange av korallrevene på Norskekysten allerede skadd av bunntråling og av oljevirksomhet, kanskje opp mot halvparten, men får de være i fred, vil de bygge seg opp igjen. Den rødgrønne regjeringa har ikke vedtatt vern av norske korallrev. Den sier den er opptatt av regnskogen i Amazonas men vår egen «regnskog» gir den blaffen i.

Regjeringa skriver på sine nettsider:

Truede oaser på havbunnen

Kaldtvannskorallrevene ser ut til å fungere som biologiske oaser på havbunnen, og huser et rikt og spennende biologisk mangfold. Korallrevene er gode fiskeplasser for garn og linefiske, og er kilder til arvemateriale og biologiske stoffer som kan ha stor verdi for kommersiell utnyttelse.»

Og der vil Arbeiderpartiet ha oljevirksomhet! Det partiet gjør hva det skal være for oljekapitalen. Norge er blitt et oljeselskap med et land på slep.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBerlusconi: «Bortsett fra raselovene var Mussolini bra»
Neste artikkelApokalypse nå: Gribbene samles om Afrika
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).