DNA til krig mot havets regnskog

0

Programkomiteen i Arbeiderpartiet insisterer på at de vil ha konsekvensutredning (les: oljeboring) i Lofoten . Dette er en krigserklæring mot det rikeste oppvekstområdet for fisk i Norge.

Røstrevet verdens største kaldtvannskorallrev

Norskekysten er et av de stedene i verden der det er flest korallrev, og verdens største kaldtvannskorallrev finnes utafor Røst. Det er tre kilometer bredt og trettifem kilometer langt. Også i norske farvann er korallrevene noen av de mest artsrike områdene. Her trives ulike smådyr, og her beiter fisken. Dette er havets regnskog. Stoltenberg vil gjerne ha oljeutvinning i Lofoten, det vil si rett ved sida av Røst-revet.
Nå er mange av korallrevene på Norskekysten allerede skadd av bunntråling og av oljevirksomhet, kanskje opp mot halvparten, men får de være i fred, vil de bygge seg opp igjen. Den rødgrønne regjeringa har ikke vedtatt vern av norske korallrev. Den sier den er opptatt av regnskogen i Amazonas men vår egen «regnskog» gir den blaffen i.

Regjeringa skriver på sine nettsider:

Truede oaser på havbunnen

Kaldtvannskorallrevene ser ut til å fungere som biologiske oaser på havbunnen, og huser et rikt og spennende biologisk mangfold. Korallrevene er gode fiskeplasser for garn og linefiske, og er kilder til arvemateriale og biologiske stoffer som kan ha stor verdi for kommersiell utnyttelse.»

Og der vil Arbeiderpartiet ha oljevirksomhet! Det partiet gjør hva det skal være for oljekapitalen. Norge er blitt et oljeselskap med et land på slep.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.